PKK'nın Son Hamlelerinin Anlamı?

Tahir DİNÇ 09 Eki 2017

Tahir DİNÇ
Tüm Yazıları
PKK'nın son günlerde şehirlere dağılarak neler yapmak istediğine değiniyoruz.

Uzun yıllar ticaretle uğraşmış ve yüzlerce firmanın reklam ve proje yönetim çalışmalarını yapmış birisi olarak bu kısımda sizlere ticari çalışmalarınızda işinize yarayacak bazı bilgiler paylaşmak istemiştim. Fakat; ülkemizde son günlerde oldukça yoğun bir süreç geçiriyoruz. Yine de her şekilde kendi iş ortamımda "iş ve üretim" harici bir konu konuşulmuyor. Nitekim her bir arkadaşımın üzerinde yüzlerce ailenin geçimini sağlayacak maddi kazancı sağlama yükü mevcut.

Siyasi her hareketin tüm çalışmalarımızı derinden etkilediğini belirtebilirim. Fakat; her ülkesine gönülden aşık bireyler gibi bu zor günlerin güzel günleri doğuracağını biliyoruz. 

PKK Karadeniz ve Ege'de Ne Geziyor?

Öncelikle İKBY'nin yapmış olduğu düşük katılımlı yasadışı referandum sonrası PKK ve IKBY ortak satranç oynamaya başladı. Bu ortaklık öylesi bir ortaklık ki muhtemelen tek bir noktada ve tek bir akılda birleşiyor. IKBY ancak hayalinde arzuladığı bir geleceğe Türkiye ile dost olarak gelebileceğini bununda düşmanlığı en dip noktada yaşayarak sağlayabileceğini düşünüyor. Bunun için elde ki tüm kartlar ortaya serilmiş durumda. 

Irak'ın kuzeyine Türkiye ve İran destekli Irak ordusu müdahalesinde nasıl bir hareket şeması olacağı çoktan cizilmiş görünüyor. Ege ve Karadeniz'de gezen PKK'lıların tek bir nedeni var o da ülke genelinde huzur ve güvenlik korkusu oluşturmak. Irak'ın Türkiye destekli IKBY operasyonunda aynı anda veya aynı günde Türkiye'nin bir çok şehrinde kanla gözyaşını birleştirme arzusu. Türk polisi ve askerinin dikkatli çalışmaları sonucunda bu eylemleri gerçekleştirecek bir çok kişi yakaladın. Fakat; polis ve askerin geçmişe yönelik dikkatli ve titiz bir çalışma yapması gerekmektedir. Özellikle referandum sonrası için güvenlik analizlerini genişletmeliler. 

Muhtemelen bir birlikler bir birlerinden haberdar değiller. Görevleri aynı olsa da bir grubu yakalamak pek bir şey ifade etmiyor. Bu yüzden asker ve polise bu günlerde çok daha fazla iş düşmektedir. Canla başla gerekirse uyumadan bu önemli günlerde ülkemizin güvenliğini sağlamaları gerekmektedir.

PKK'nın Kan ve Gözyaşını Birleştirme Hayali 

Teröristlerin uzun süredir ve bir çok defa Karadeniz'in mor-yağmur kokan dağlarına yerleşme çalışmalarını izledik. Her yerleşme çalışmasında Karadeniz'in "aşkla vatan sevgisi atan" yerleşik halkının dik duruşuyla bunları nasıl lağvettiğini gördük. PKK satranç masasında bir piyon ileri sürdü. Polis ve askerimiz ise bu hamlelerini karşılıksız bırakmadı ve planlarını bozdu. Devletimizin ilk ve yegane görevi ülke vatandaşlarının güvenliğini sağlamak huzurla yaşamaları için gerekli düzenlemeleri yapmaktır.