Vakıf Katılım web

PINAR TÜRENÇ ÜÇÜNCÜ KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ

Fehmi KETENCİ 16 Kas 2021

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Basın Konseyi Üyeler Kurulu seçimli toplantısı İstanbul'da yapıldı.

      Basın Konseyi, benim için de elli yıllık gazetecilik yaşamımın en önemli kilometre taşlarından biridir. Doksanlı yılların ikinci yarısının ortalarına doğru Magazin Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olduğum dönemde, MGD kurum temsilcisi olarak başladığım Konsey ve Yüksek Kurul Üyeliğimi bugüne kadar; Sayın Oktay Ekşi, rahmetle andığım Sayın Orhan Birgit ve Sayın Pınar Türenç’in Başkanlık yaptığı dönemler de dahil onurla yürüttüm. İnandığım, çok saygı duyduğum saygın bir Basın Meslek örgütünde olmanın gururunu her zaman yaşadım. Basın Konseyi üyeliğine yeniden seçildiğim için mutluyum. Konsey’de yenilenmiş olarak tekrardan görev yüklenebilmek ayrı bir gurur benim için..

      Basın Konseyi seçimli Üyeler Kurulu toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye Spor Yazarları Tesisleri Salonu’nda, üç yıl süreyle görev yapacak yeni Yüksek Kurul üyeleri seçimi yapıldı. Türkiye çapında basın kuruluşlarının ilk kadın başkanı olan Pınar Türenç, Türkiye Basın Konseyi Başkanlığı görevine üçüncü kez seçildi.

      Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent’teki tesislerinde 13 Kasım 2021 Cumartesi Günü gerçekleştirilen BASKON seçimli Üyeler Kurulu toplantısı, Başkan Pınar Türenç’in konuşmasıyla başladı. “Basın Konseyi’nin en üst organının Üyeler Kurulu olduğunu ve bugün yeni üyelerin de katılımıyla gerçekleştirilen seçimli Üyeler Kurulu toplantısında, 3 yıl süreyle görev üstlenecek Yüksek Kurul Üyeleri’nin seçimi yapıldı”. Başkan Pınar Türenç; yeni seçilen Yüksek Kurul’un “Basın özgürlüğü ve medya etik değerlerinin yaşatılması için taze kanla mücadelesine devam edeceğini” söyledi. 

      Toplantıda, Kurucu Üye, uzun yılllar Basın Konseyi Başkanlığı’nı yapan, Konsey Yüksek Kurulu’nun oy birliği ile Onursal Başkan seçtiği Oktay Ekşi, ‘Başkan PınarTürenç tarafından “Onursal Üyelik” plaketi takdimi için sahneye davet edildi. Oktay Ekşi konuşmasında; “Basın Konseyi Başkanlığı’nın bugüne kadar yaptığı tüm görevlerden daha onurlu bir sıfat olduğunu söyledi. Kurulduğunda birilerinin, “15 gün yaşamaz” dediği Basın Konseyi’nin artık kemale erdiğini ve ‘illegal’ diyen seslerin kesildiğini vurguladı. Oktay Ekşi; dürüstlükten ve ilkelerden ödün vermeden Basın Konseyi’ni bugünlere daha başarılı şekilde ulaştıran yöneticilere teşekkür etti. Basın Konseyi’nin kurulduğu yıllara göre bugün görevinin daha zor olduğunu vurgulayan Ekşi, “Basın Konseyi sorumluluğunu onurla taşıyor. Şaşmadan, şaşırtmadan görev yapıyor” dedi.

      Konuşmaların ardından Yüksek Kurul Üyeleri’nin seçimine geçildi ve üç yıllık süre için görev yapacak Yüksek Kurul’un, gazeteci kontenjanından 12, okuyucu temsilcisi kontenjanından 14 üye belirlendi ve kapalı oyla seçime geçildi. Yüksek Kurul üyelerinin seçim sonrasında Yeni seçilen yüksek Kurul Üyeleri’nin katılımıyla yapılan kapalı oturumda yeni yeni konsey Başkanı seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan toplantı sonrasında tek aday olarak Başkanlık seçimine katılan Pınar Türenç, Yüksek Kurul Üyelerinin oy birliği ile üçüncü kez Basın Konseyi Başkanlığına seçildi.

      Üyeler Kurul’u Toplantısı’na, siyasi parti genel başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları mesaj ve çiçek gönderirken, aralarında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de bulunduğu siyasiler, Türkiye’nin çeşitli illerinden gazeteciler cemiyeti başkanları ve akademisyenler, hukukçular katıldılar.

      YÜKSEK KURUL’A SEÇİLEN ÜYELER;

      Üyeler Kurulu toplantısında Yüksek Kurul’un gazeteci kontenjanından 12, okur temsilcisi kontenjanından ise 14 üye seçildi. Seçilen üyeler şunlar:

      GAZETECİ ÜYELER:

      Okşan Atasoy, Tufan Türenç, Doğan Satmış, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel, Misket Dikmen, Pınar Türenç, Atilla Gökçe, H. Fehmi Ketenci, Yazgülü Aldoğan, Turgay Noyan ve İpek Özbey.
      OKUR TEMSİLCİSİ ÜYELER:

      Hüsamettin Cindoruk, Murat Önok, Başar Yaltı, Namık Tan, Yaman Törüner, İlter Turan, Suat Gezgin, Cem Şenler, Muhammed Şahin, Tamer Atabarut, Fatoş Adiloğlu, Hulusi Turgut, Nilay Arat ve Üstün Ünügür.

      Basın Konseyi’nin Üyeler Kurulu toplantısı sonrasında üçüncü kez Başkan seçilen Pınar Türenç’i, Yüksek Kurul’a seçilen, “Basın özgürlüğü ve medya etik değerlerinin yaşatılması” yolunda mücadelede gönül birlikteliği yapan tüm Sayın üyeleri içtenlikle kutluyor (bu arada, yeniden Yüksek Kurul’a seçilmiş olmam nedeniyle kendimi de kutlayarak) daha nice başarılarla dolu bir dönem geçirmemizi diliyorum.

      Yeni dönem hayırlı olsun.

      BASKON Üyeler Kurulu seçimleri için salonunu bize açan TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir’e ve TSYD’ye sonsuz teşekkürler.