​ÖTV SONRASI NASIL OTOMOBİL ALMALI?

Ahmet ÇELİK 05 Ara 2016

Ahmet ÇELİK
Tüm Yazıları
Markaların "ÖTV farkı bizden" kampanyaları başladı. Bence şu sıralar otomobil alacak olanlar aralık ayının bu fırsatlarını kaçırmamalı.

Şimdi otomobil alımlarında yeni bir döneme girdik. Kimse neyi nasıl yapacağını bilmese de artık ÖTV’li bir hayatımız var. İşte bu aşamadan sonra uygun fiyata sıfır otomobil almak isteyenler için de tercihler değişiyor. Daha doğrusu değişmeli. Şöyle ki, öncelikle artık dizel ve otomatik saplantısı kalmayacak gibi. Şimdi benzinli otomatik otomobiller tercih edilmeli. Tabii hibrit otomobiller de vergi avantajından dolayı dikkate alınmalı. 1.6 ve altı otomobiller tercih edilirken bu konuda en önemli nokta opsiyon tercihleri olmalı. Yani eski alışkanlığımız olan “aracın her şeyi olsun” gibi anlamsız alışkanlığımızdan vaz geçmemiz gerekiyor. Güvenlik opsiyonlarından taviz vermeyin ama; alırken para olan, ancak satarken para etmeyen opsiyonlar alınmamalı. En önemlisi az ama yeterli opsiyonlara para verilmeli. Şu sıralar daha doğrusu aralık ayı bu nedenlerle tam da otomobil almanın tam zamanı. Markaların “ÖTV farkı bizden” kampanyaları başladı. Bence şu sıralar otomobil alacak olanlar aralık ayının bu fırsatlarını kaçırmamalı. 

Tabii bu arada 2.el pazarı da ihmal edilmemeli. Sıfır kilometre fiyatına çok cazip ve bir üst segment otomobil seçenekleri almak mümkün. Yıllık 3,5 milyonu bulan 2.el otomobil pazarında kilometresiyle oynanmamış “temiz” otomobil bulmak zor. Ama bu konuda internet çok güvendiğimiz bir ortam. Bunun yerine kurumsal 2.el firmaları tercih edilmeli. Bu işlerde ucuzuna bakmadan güvene dikkat edilmeli.  

Hemen hemen her yıl bu zamanlarda “şimdi otomobil alma zamanı” haberini kaç kere yaptım anımsamıyorum ama bu ay kadar doğru bir zamanlama olmamıştır her halde. ÖTV artışı nedeniyle otomobil alımlarını erteleyenler için aralık ayı otomobil almak için önemli bir fırsat. En önemli unsur alacağınız otomobilin donanımı… Yani otomobil değil donanım satın alacaksınız unutmayın.