​OTEL FİYATLARI YÜZDE 20 ARTTI

Gülay YÜCEL 21 Haz 2017

Gülay YÜCEL
Tüm Yazıları
Ramazan Bayramı'nın yurt dışı turizminin en yüksek olduğu döneme denk gelmesi nedeniyle otel fiyatları yüzde 15-20 oranında yükseliyor.

Ramazan Bayramı'nın yurt dışı turizminin en yüksek olduğu döneme denk gelmesi nedeniyle otel fiyatları yüzde 15-20 oranında yükseliyor.

Açıklama Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran’dan geldi. Duran açıklamasında Rusya ve Ukrayna pazarlarından ciddi talep olduğuna dikkat çekti. Avrupa pazarındaki hareketliliğe vurgu yapan Duran, Ortadoğu'da birtakım tedirginliklere rağmen özellikle şehir otellerine online rezervasyon akışı devam ettiğinden söz etti ve ekledi: İç pazarda ise hem okulların kapanmış olması hem de bayram nedeniyle çok ciddi yoğunluk var. Bu nedenlerle normalde her yıl 1 Temmuz itibariyle gerçekleştirilen fiyat artırımı bu yıl bayram nedeniyle öne alındı. 23 Haziran'dan itibaren fiyatlarda yüzde 15-20 civarında artış söz konusu.

Bu yıl iç pazardaki yoğunluğun yıl genelinde 8-10 milyona ulaşmasının beklendiğini de söyleyen Duran, fiyatların ise geçen seneye göre de düşük olduğunu sözlerine ekledi. 2016'nın turizmde zor bir yıl olduğu ve yaşanmamış sayıldığına dikkat çeken Duran, "Fiyatlar 2016'da zaten düşmüştü. Özellikle yurtdışı ve paket turlarda yüzde 5-10'luk düşüş var. 2015'e göre ise yüzde 10'un üzerinde düşüş var. Bayram döneminde hem yurtdışından hem de iç pazardaki yoğunluk nedeniyle bütün otellerin yüzde 100'e doluluğa ulaşmasını bekliyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ne yalan söyleyeyim bu haberleri kaleme alırken aldığım keyfi anlatamam. Bu da onlardan biriydi.

200 bin ziyaretçi

İkinci bir yüz güldüren haber, Krasnaya Presnya parkında üç günlük Türkiye Festivali’nin yapıldığı Rusya’nın başkenti Moskova’dan geldi.

Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED’in girişimiyle, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB)’un destekleriyle, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği ve Moskova Belediye Başkanlığı’nın iş birliğiyle düzenlenen festivalde ziyaretçiler, Türkiye’nin kültürü, tarihi ve gelenekleriyle tanışma fırsatını yakaladı.

Festivalde İstanbul, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Nevşehir, Gaziantep, Adana ve Mersin gibi şehirlerin birçok turizm beldesi bölgesel değerleri ve turizm zenginlikleri de kurulan çadırlarda tanıtıldı.

Hedeflenen sayı, 200 bin kişiydi. Fazlasıyla aşıldı. Seneye çok daha iyi olacağı anlaşılıyor.