OSCAR'LIK…

Aslı SERTDEMİR 02 Nis 2022

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Herkes yazdı, çizdi, konuştu. Olay hakkında yorum yapmayan kalmadı.

Herkes yazdı, çizdi, konuştu. Olay hakkında yorum yapmayan kalmadı. Konu malumunuz… Oscar ödül törenini gölgede bırakan, Osmanlı tokadı ve Will Smith.  O sahneleri izlerken…  “Oscar Ödül Töreni’nin reytingi yıllardır yerlerde. Sırf bu sebepten, seneler sonra töreni tekrar sunuculu yaptılar. Üstelik bir tane de değil, tam üç tane birbirinden komik kadın seçtiler. Bu yıl işi garantilemek istemiş olacaklar ki Will’i de devreye sokmuşlar.” dedim. Neticede koskoca Will Smith bu, bi anlık öfkesinin mağduru olamaz. Hele Oscar aldığı gün, bunu yapamaz! Will Smith, bugüne kadar ne roller kesmiş. Çok daha berbat esprilere gülüp geçmişliği var. Orada iki saat rol kesemeyecek mi?  Adam tören boyunca dişini sıkıp, sabredemez miydi? Sonra da evine gidip, açardı Insta’sını,   güzel bir yazı döşerdi Chris Rock’a. Mağdur edebiyatı, kimlerin kimlerin hayatını kurtarmış… Will’in mağduriyeti karşısında Akademi bile süklüm püklüm olurdu. Chris; yengenin eline eteğine “affet!” diye yapışırdı. Bugün ezik ezik Smith özür diliyor olmazdı. Will Smith, gerçek bi krizi böyle yönetirdi ya da Oscar’lık tokat atardı.     

Olabilir!

Şeyma yurda bir döndü pir döndü! TR sınır kapısından geçtiği gibi Iraklı Rassan ile anıldı. Biz daha bu havadisi sindirmeye çalışıyorduk ki… Şeyma; Hakan Sabancı ile aynı karede görüldü. İşin aslı astarı, çok olası bir durumdu. Sonuçta ikisi de aynı düğüne davetliydi ve aynı fotoğrafta olma olasılıkları da çok yüksekti. Ama mevzu bahis Hakan Sabancı ve Şeyma Subaşı olunca… Herkesin kafasında sinsi, entrika ve sansasyon dolu düşünceler dans ediyor. Çok geçmeden ikili tekrar Bebek’te yan yana görüldüler. Üçüncüsü ise bir başka davette, Şeyma’nın çektiği story ile ortaya çıktı. Bilinçli bi şekilde Hakan Sabancı’yı çekmişti.  Kendi dedikodusuna çanak tutan Şeyma… Hakan’ın ilgisini farklı bi amaç için de kullanıyor olabilir mi? Çaresizce eski sevgilisi Mohammed’i kıskandırmaya çalışıyor olabilir mi? Yıkılmadığını, talep gördüğünü, hayatına devam ettiğini ispatlamaya çalışıyor olabilir mi? Bu hikayenin sonunun kötü biteceğini bile bile, hala eski sevgiliyi bekliyor olabilir mi?

Değişim!

Instagram’da bazı hesaplar, hiç estetik yaptırmamış kişilerin bi dizi operasyon geçirdiğini iddia ediyorlar. Tuhaf yıllar önce çekilmiş bi fotoğraflarını paylaşıyorlar. Sonrada ne kadar operasyon varsa alt alta yazıp, bunları yaptırdıklarını yazıyorlar. Gariplerimin de bu hesapları ciddiye alıp, “Vallah Billahi estetiğim yok!” diye yemin etmekten helak oluyorlar.  Bir tanesi de çıkıp demiyor ki… Kadınım ben elbette değişeceğim. Saçımı kestiririm, değişirim. Kaşımı alırım, değişirim. Yazın sarışın, kışın esmer olur değişirim. Kilo alır, değişirim. Sivilcelerim çıkar, değişirim. Aşık olur, değişirim. Sen bir de salya sümük ağlarken gör, acayip değişirim. Adet dönemi ödem tutar, değişirim. Hamile kalır, değişirim. Büyür, olgunlaşır değişirim. Yaş alır, değişirim. Ben kadınım değişirim, değişmeye de devam edeceğim. Üstelik bunu yapmak için bıçak altına yatmama gerek yok, demiyor!