OSCAR ADAYIMIZ: 7. KOĞUŞTAKİ MUCİZE

Sema SEZEN 10 Kas 2020

Sema SEZEN
Tüm Yazıları
Ülkemizi 93'üncü Akademi Ödülleri (Oscar) En İyi Uluslararası Film Dalı'nda temsil edecek adayımız "7. Koğuştaki Mucize" oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; Bakanlığın Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 16 kişilik Seçici Kurul, 93’üncü Akademi Ödülleri (Oscar) En İyi Uluslararası Film Dalı’nda Türkiye adayının

“7. Koğuştaki Mucize” olduğunu belirledi.
Sinema Güç Birliğine başvuran 23 film arasından seçilen “7. Koğuştaki Mucize”, 90.075.266 TL hasılat yapmıştı.
Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı filmin başrollerinde Aras Bulut İynemli ve Nisa Sofiya Aksongur paylaşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi isimler yer alıyor.

GİŞEDEN SONRA NETFLIX'TE YAYINLANIP YURT DIŞINDA BEĞENİ TOPLADI

Film Netflix'te beğeni kazananlar arasında yer alıyor. Film, Meksika başta olmak üzere Fransa, Arjantin'de en çok izlenenler arasındaydı.
Türkiye’nin Oscar adayı olan Güney Kore filminden uyarlanan film kızı ile aynı zekâ yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediniyor.
Filmde; 1983 yılında Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan “Memo” görülür.
Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın ise tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir.