NE OLACAK ŞİMDİ ŞENOL HOCAM?

Burhan AKDAĞ 19 Mar 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Şampiyonluk yolunda yine bir önemli viraj.

Son haftalarda her maç Beşiktaş için çok önemli oluyor. Önceki maçlarda kaybedilen sürpriz puanlar, bu maçları ister istemez çok önemli yaptı. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Gençlerbirliği galibiyetinden sonra Başakşehir karşısında alınacak puan ve puanlar çok önemliydi. Özellikle alınacak üç puanın keyfi dayanılmaz olacaktı. Başakşehir’in her zaman Beşiktaş’a ters geldiği bir gerçek. Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ikişer puan kaybetmeleri bu maçın önemini daha çok arttırmıştı.

Süper Ligin ayağında en çok top tutan iki takımının mücadelesi acaba nasıl olacaktı?

İki takımında şampiyonluk yolunda puan kaybı lüksüne sahip değildi. Başakşehir’de Emre cezalı Arda Turan sakattı. Emre’nin olmaması avantaj mı, yoksa dezavantaj mı bilemedim? Ama bana göre oynamaması Beşiktaş için daha iyi oldu.

Maça Başakşehir hızlı başladı. Tabi bunda en büyük neden Beşiktaşlı futbolcuların çok top kaybetmeleri oldu. Bu kadar mı top kaybedilir, kaybedilen her top Beşiktaş kalesinde tehlike oldu. Yine kaybedilen bir top sonrasında Başakşehir golü buldu. Bu kadar mı basit bir gol yenir? Başakşehir’de Adebayor tek başına takımı ateşledi ve ayakta kalmasını sağladı.

İlk yarı Başakşehir’in attığı tek golle bitti. İkinci yarı Beşiktaş oyuna çok hızlı başladı. Sağlı sollu ataklar, hatta kornerler maçın heyecanını arttırsa da, Beşiktaş’ın forvetleri bir türlü golü bulamadılar. İşin garibi tam bu gol olur diyebildiğimiz bir pozisyon dahi olmadı. Bir süre sonra Şenol hoca Love oyuna aldı ve çift forvet oynamaya başladı.

Hocam oyuna neden böyle başlamazsın? Maça Negredo ve Love ile birlikte başlasan ne olur sanki?

Şunu bilir ve söylerim eğer çift forvet başlasaydık bu maçı alırdık. Yine Şenol hocanın Laz damarı tuttu ve oyuna müdahale edemedi. Pepe bu maçta oynamazsa hangi maçta oynayacak? Alanya maçında mı oynasın?

Neymiş Pepe’yi riske etmek istememiş. Hocam Pepe’yi değil Beşiktaş’ı düşüneceksin. Durumun iyi olduğu özel bir ayakkabı ile oynayabileceğini sağır sultan duydu. İşte Pepe’yi riske etmedin, ama şampiyonluğu riske ettin.

Ne olacak şimdi?

Olan üç puana oldu. Bunun devamı da olacak, moral gitti, haftaya Medel ve Adriano sarı kart cezalısı. Pepe’yi seve seve  oynatırsın artık. 

İkinci yarı tek kale oynayan Beşiktaş gol pozisyonuna dahi giremedi. Doldur boşaltlar ile gol atmaya çalıştılar. Bu doldur boşaltlar Beşiktaş’a hiç yakışmadı, bir işe yaramadı.

10 kişi oynayan ve defans yapan takımı açabilmek için oyun içinde nedense hiç bir şey yapmadı. Kaleye doğru düzgün şut atmadan 90 dakikayı tükettik. İki hafta önce Kartallar yüksek uçar diye yazmıştım, ancak yüksek uçan bu Kartalı Başakşehir’de vurdular.