​MONACO'DA FLOŞ ROYAL

Burhan AKDAĞ 18 Eki 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Kumar cenneti Monaco'da Şenol Güneş kumar oynar mı diye çok merak ettim, kadroyu görünce oynamamasına çok sevindim.

Kumar cenneti Monaco’da Şenol Güneş kumar oynar mı diye çok merak ettim, kadroyu görünce oynamamasına çok sevindim. Monaco her ne kadar kumar cennetiyse bu maç kumar oynanacak bir maç değildi. Ama Beşiktaş Monaco’da sahaya Floş Royal’ini koydu. Üç puanı hanesine yazdırdı.

İdeal kadrosunu sahaya sürerek bu konudaki ciddiyetini göstermiş oldu..

Süper ligde iyi durumda olmamasına rağmen Beşiktaş, Avrupa’da ağırlığını her geçen gün daha çok hissettiriyor…

Porto, Leipzig derken bugün de Monaco’yu deviren Beşiktaş G gurubunda liderliğini sürdürüyor. Beşiktaş’ın yıldızları Quaresma, Talisca, Cenk, Babel ile Monaco engelini adeta idman yapar gibi geçmeyi başardı.

Beşiktaş çok etkili değildi, ancak çok akıllı bir futbol oynadı. Monaco’ya oynama fırsatı vermedi.. Beşiktaşlı futbolcular biraz daha dikkatli olsaydı fark biraz daha açılabilirdi..

Beşiktaş oynadığı futbol ve oyun stili ile ne yaptığını çok iyi biliyor. Bu konuda Avrupa’da ender takımlardan birisi. Süper ligde arka arakaya kaybedilen puanlar yüzünden eleştirilse de bu takım, şampiyonluğun en büyük adayı. Monaco maçı da bunun en önemli kanıtı oldu. Süper ligde her maçın telafisi var ancak, Avrupa maçlarında ne yazık ki dikkatli oynamak ve mutlaka puan almak zorundasınız..

Beşiktaş geçtiğimiz yıl şampiyonlar liginde tek mağlubiyet almış, altı maçta yedi puan toplamıştı. Bu sene üç maçta 9 puan topladı. Bu yılda henüz mağlubiyet ile tanışmadı, üstelik en zor maçlarını tamamlamış oldu. Kendi sahasında iki maç yaptıktan sonra Almanya deplasmanına gidecek.. Üç maçta alınacak bir puan Beşiktaş’ın bir üst tura çıkması demek..

Bugün iki gol atan Cenk Tosun’u kutluyorum. Yıllardır sezona iyi başlayıp devamını getirmekte zorlanıyordu. Ama kendini çok iyi yetiştirdi. Bu sene sezona çok iyi başladı. Beşiktaş ve milli takımın en golcü ismi oldu.

Beşiktaş şampiyonlar ligi bir üst turunu sanırım bu maç ile garantiledi. Şimdi Süper Lige dönmenin tam zamanı.

Bu hafta Başakşehir ile çok önemli bir maça çıkacak, bu maçtan alacağı üç puan her şeyi değiştirecek.

Ama bir gerçek var, Beşiktaş’ın Avrupa’da bileği bükülmüyor. Şampiyonlar liginde namağlup yoluna devam ediyor…

Kartal Avrupa’da yüksekten uçuyor…