MESELE ŞU Kİ….

Mustafa YAŞAR 09 Kas 2019

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Elbette ki lig uzun bir maraton ve henüz 10 haftası geride kaldı ama geçtiğimiz haftaya kadar Süper Ligde kazanamayan tek takım olan Kayserispor'a da yenilerek bu süreçte 3.mağlubiyetini alan Fenerbahçe'nin kayıp hanesindeki 13 puan da oldukça dikkat çekici.

Sarı-lacivertliler bu kayıpları çokça hakem hatalarına bağlıyor olsa da işin aslı bana göre pek de öyle değil.

Şöyle bir bakalım.

Fenerbahçe üç yenilgisinden ilkini deplasmanda Alanyaspor’dan sonrasında evinde Antalyaspor’dan ve son olarak da deplasmanda Kayserispor’dan aldı.

Hadi lider ve bu sezona oldukça iyi bir başlangıç yapan Alanyaspor yenilgisini bir yana koyalım ama Antalyaspor ve Kayserispor’dan alınan mağlubiyetleri her iki takımın da kadro kalitesi ve ligdeki yerine baktığımızda nasıl yorumlayacağız?

Oysa bu Fenerbahçe’nin kadrosu öyle mi?

Bu yenilgiler sadece hakem hatalarına bağlanabilir mi?

Kaldı ki alınan kötü sonuçları sadece hakem hatalarına indirgeyerek yorumlamaya kalkarsak aynı hakem hatalarından şikayet etmeyen mi ‘VAR’?

(Dün de Kasımpaşa’nın aleyhine çalınan penaltılara itirazı vardı mesela)

Şunu söylemeye çalışıyorum.

Fenerbahçe hala olması gereken Fenerbahçe değil ve kayıplarını da bana göre hakem kararlarında değil eksiklerinde aramalı.

Gelelim dün akşama.

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu ve Max Kruse’nin yokluğu önemliydi.

Kasımpaşa’da ise Quaresma, Pavelka ve Veysel önemli sayılabilecek eksiklerdi.

Erken penaltı golü ile öne geçen sonrasında yerinde sayan Fenerbahçe ardından kalesinde üst üste pozisyonlar verirken, golü de yemesi gecikmedi.

Yedikleri golün hemen ardından yine bir penaltı ile öne geçen sarı-lacivertliler, sonrasında 10 kişi kalan rakibi karşısında savunmasında öyle hatalar yaptı ki; bu hataları affetmeyen Kasımpaşa yeniden eşitliği sağladı ama aynı savunma zaafları ile mücadele eden konuk takım maçın sonunda kaybeden taraf oldu.

Evet. Fenerbahçe kazandı ancak bu kazanç günü kurtarmaktan öte değildi bence.

Sarı-lacivertliler çok kırılgan bir görüntü veriyor ve bu görüntüsü de gelecek haftalar adına güven vermiyor.

Hakem Ali Palabıyık’ın penaltı ve kırmızı kart kararları ise bana göre doğruydu.