MARKA ÜNLÜLER

Yonca ORTAN 01 Ağu 2021

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Ünlü olmak büyük bir nimettir. Tabi ki bunun hakkını verdikçe.

Ünlü olmak büyük bir nimettir. Tabi ki bunun hakkını verdikçe. Ünlülerin fırsatlar peşini bırakmaz. Adeta para peşlerinden koşar. Bunun farkına varan ve girişim ruhuna sahip ünlüler kendi markalarını yaratıyor. Bunlardan bazılarına göz atalım.

JLO - Jennifer Lopez
Jennifer Lopez 2000'li yılların başında tekstil markası JLO'yu yaratmıştı ancak çok başarılı olduğu söylenemez. Sonrasında birçok markayla iş birliği yapan Jennifer Lopez sonunda tekrar kendi markasını yarattı. Lopez’in JLO Beauty adını taşıyan markasında serum, maske gibi toplamda sekiz cilt bakım ürünü yer alıyor.

Victoria Beckham – Victoria Beckham
90lı yıllara damgasını vuran Spice Girls grubundan ve ünlü futbolcu David Beckham’ın eşi olarak tanıdığımız Victoria Beckham, kendi adını verdiği markasıyla tasarımlarını pazara sunmuştur. 2008 yılında kurduğu marka hem alıcılar hem de diğer firmaların ortaklık çalışmaları açısından ciddi ilgi görmüştür. Günümüzde 11 yılını geride bırakan marka, İngiltere Moda Ödülü sahibidir.

FENTY BEAUTY – Rihanna
Herkes tarafından tanınan, şarkıları ezbere bilinen, sıradışı bir güzelliğe sahip Rihanna da kendi markasını çıkaran ünlülerden. Daha önce birçok marka ile farklı ürünler için çalışmış olan Rihanna “Zaten hep aklımdaydı. Bunu bir gün yapacaktım.” dediği, kendi soyadını taşıyan markası FENTY’yi meraklılarına sundu. Fenty Beauty en çok 40 ton çeşidi bulunan fondötenleri ile dikkat çekerken, vücut parlatıcı losyonları ile de fazlasıyla merak uyandırdı.

Kylie – Kylie Jenner
Likit mat ruj ve dudak kalemleri ile 2015’te kozmetik sektörüne girdikten sonra, satış rekorları kırdı ve koleksiyonunu genişletti. En dikkat çeken ürünleri halen rujlar olsa da; göz farı paletleri, kapatıcılar, highlighterlar, allıklar, aksesuarlar ve daha birçok ürün piyasaya sundu. Kylie Jenner markası sayesinde dönemin ‘en genç milyarder’i olarak anılmakta.

KKW Beauty – Kim Kardashian
Kendisinde uyguladığı kontürlü makyajlarıyla adından sıkça söz ettiren Kim Kardashian da güzellik ürünleri ile sektöre giriş yapan isimlerden. Son günlerde markasına verdiği isim ile sık sık gündemde olan Kim Kardashian, bir de korse markası çıkarmış bulunmakta.

L.A.M.B. – Gwen Stefani
Şarkıcılık kariyerinin yanısıra tasarımcılık ile de başka bir sektöre daha atılan isimlerden biri de Gwen Stefani. Canlı renklere sahip tasarımları ile koleksiyonunu alıcılarına sunuyor.

Kora Organics – Miranda Kerr
Yıllarca podyumlarda boy gösterdikten sonra o da makyaj ürünleri ile bir marka kurmuştur. Markasını organik formüllerden oluşturmayı hedeflemiş ve birçok ürünü ödüller almıştır.

Cristiano Ronaldo - CR7
En azından vücut olarak dünyanın en çekici sporcularından olan Cristiano Ronaldo, CR7 markasıyla bir çok kategoride sivrilmiş durumda. Özellikle iç çamaşırı alanında iddalı olan CR7 markasının koleksiyonlarını da bizzat kendisi tanıtıyor.

Kate Moss - Topshop
Dünyanın önde gelen modellerinden Kate Moss tasarımcı yönünü birçok alanda gözler önüne seriyor. Ünlü manken Fred markası için tasarladığı takıları, Longchamp markası için tasarladığı çantaları ve Topshop markası için de tasarladığı giysileriyle gündeme geldi. Bu koleksiyonlardan tasarımlardan Topshop ile yaptığı koleksiyon büyük beğeni topluyor.

Sienna Miller - Twenty8Twelve
Hollywood'un ünlü isimlerinden Sienna Miller filmlerindeki başarılı oyuncuşuğunun yanı sıra tasarım çizgisiyle de dikkat çekiyor. Kız kardeşi Savannah Miller ile birlikte tasarladıkları koleksiyonları Twenty8Twelve adı altında oluşturkları markalarıyla moda dünyasıyla buluşturuyor.

Ashley & Mary-Kate Olsen - The Row
Oynadıkları filmlerle küçük yaşta şöhretle tanışan ve Hollywood dünyasında tıpatıp ikizler olarak tanınan Mary-Kate ve Ashley Olsen kardeşler kariyerlerine moda dünyasına yaptıkları girişle devam ediyorlar. The Row adını verdikleri markalarıyla başarılı bir çıkış yakalayan ikizler koleksiyonlarında lüks tasarınmlara yer veriyor.

Tülin Şahin - Tuliss
Eski mankenlerden Tülin Şahin, kariyerini iş kadını olarak sürdürüyor. Tuliss markasıyla; kozmetikten modaya, modadan mutfağa kadar pek çok alanda tasarımlarını ve güzellik sırlarını paylaşıyor. Özellikle tasarladığı düşük kalorili tatlılar ilgimizi çekmiyor değil!

Hülya Avşar - By H
Kendi adına Türkiye’de başlı başına bir marka olan Hülya Avşar; parfüm, iç çamaşırı ve tişört tasarladığı By H markasıyla 2002 yılından bu yana öne çıkıyor.