Vakıf Katılım web

MALAZGİRT'E PEDALLIYORUZ

Mehmet Zeki KUTLU 17 Ağu 2022

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Geçmiş dönemde kurulan 16 Türk Devletini temsilen 16 Bisiklet Sporcusu bugünlerde Anadolu yollarındalar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Bisiklet Kulüpleri tarafından düzenlenen "Anadolu'nun Fethi 1071 Ahlat Malazgirt Zaferi Bisiklet Turu" İzmit'ten başladı.

Geçmiş dönemde kurulan 16 Türk Devletini temsilen 16 Bisiklet Sporcusu bugünlerde Anadolu yollarındalar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Bisiklet Kulüpleri tarafından düzenlenen "Anadolu’nun Fethi 1071 Ahlat Malazgirt Zaferi Bisiklet Turu" İzmit’ten başladı. Uğurlamaya benimle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Şemsettin Yıldırım, Milli Bisiklet Hakemi Süleyman Durak ve sporcu yakınları katıldılar. Bilecik, Eskişehir, Polatlı, Ankara, Aksaray derken sporcularımız Kayseri’ye vardılar. Kayseri’de bir gün dinlenecek olan sporcular daha sonra Gürün, Malatya, Elazığ, Bingöl ve en son Muş’tan geçip Ahlat’ta turu tamamlayacaklar. Kocaeli’nden başlayıp Ahlat bitecek 1650 Km uzunluğundaki bisiklet turu sayesinde sporcular aynı zamanda iyi bir antrenman yapmış olacaklar ama işin maneviyatı çok daha özel.

Daha önceleri Ülkemizde değişik isimlerdeki etkinlikler için onlarca bisiklet turu organizasyonları yapıldı. Özellikle beş yıl önce “Ayasofya İçin Pedallıyoruz” etkinliğini görmüştüm. Yaklaşık 30 sporcu tek tip kıyafetleriyle mesaj veriyorlardı yollarda ve mola verdikleri şehirlerde. Bisiklette iyi bir estrüman oldu mesaj vermek isteyenler için. Hem çevreci hemde sağlıklı. Ankara’dan başlayıp İstanbul’da sone eren etkinlik şu an Kuzey Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu Başkanı Salih Yalızat’ın koordinesinde, disiplinli, kondüsyon yüklemeli ve takım ruhuyla tamamlanmıştı. Çok beğendiğim etkinliğin bir benzerini “Göbekiltepe’ye Pedallıyoruz” sloganıyla  planladık ama bir türlü hayata geçirememiştik. 15 Temmuz, 19 Mayıs, 5 Haziran gibi önemli tarihlerde uzak şehirler bisikletler ile birbirine bağlandı.  Daha sonra Cumhurbaşkanımızın Malazgirt Zaferine verdiği önemi görünce rotamızı Ahlat’a çevirdik. Yönetim Kurulu Üyesi olduğum Türkiye Bisiklet Federasyonu Faaliyet Takvimine Malazgirt’i ekledik ve 2021 yılında Türkiye Şampiyonası Malazgirt’te yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından çıkan sporcular Malazgirt’te buluşacak ve geniş katılımlı yarış yapılacaktı. Pandemi tedbirleri turu zora soktu ve sadece gençler ve büyükler yol şampiyonası yapılabilmişti.

Cumhurbaşkanımızın bisiklete verdiği önemi çok iyi bilen biri olarak, bu turun planlamasında ve hayata geçirilmesinde yer alan başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, Kocaeli Triatlon Kulübü’ne, Performans 41 Bisiklet Kulübü’ne, Ramazan Karataş’a ve Meral Evcin Özdemir’e ayriyeten teşekkür ederim. Kazasız, belasız, güzel anılarla dolu bir tur olsun ve seneye her şehirden katılımlı olsun. Malazgirt Zaferi etkinliklerinde bisiklet mutlaka olmalı.