LUCESCU'NUN YAŞADIKLARI TUDOR'UN DA BAŞINA GELDİ YİNE KAYBEDEN CİMBOM!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
​2000'li yıllara giriş yaparken Galatasaray'ın Başkanı Faruk Süren Fatih Terim'in ardından Mircea Lucescu'yu teknik direktörlüğe getirmişti.

2000’li yıllara giriş yaparken Galatasaray’ın Başkanı Faruk Süren Fatih Terim’in ardından Mircea Lucescu’yu teknik direktörlüğe getirmişti. Saç tıraşından biraz kilolu halinden tutun da aklına gelen ne kadar olumsuzluk varsa o konudaki eleştiri Luescu’nun teknik kapasitesinin önüne geçmişti. Bunları Tudor için diyemediler çünkü Igor Tudor Juventus’ta müthiş kariyer yapmıştı. Ayrıca Lucescu gibi Rumen de değil Hırvat idi. Ne var ki, Lucescu döneminde ona atılan taşların karşısında Faruk Süren aslanlar gibi duruyordu. Ona laf edenleri akılcı ve nükteli cevaplarla susturuyordu. Ardından başarılar, şampiyonluklar, bugün bile hayal edilemeyen ne varsa hepsi birden geldi.

Sayın Başkan Dursun Özbek bir süre Igor Tudor’un arkasında durdu sonra bıraktı. Neymiş Yeni Malatya’ya yenilmişler? Hangi yenilgiden sonra kim gitmiş ki?

Galatasaray bu ülkenin lokomotifi… O yürürse ülke yürür… O durursa Türkiye durur… Şimdilik baskılara dayanamayan sayın Özbek, Tudor’u ülkesine gönderdi. Biraz hakkında konuşanları susturdu diyebiliriz. Ama ya sonrası… Sayın Başkan Süren Lucescu’yu korudu kolladı ve kimseye yem etmedi.

Şimdi adaylar var bakıyorum ama aralarında mesela Mustafa Denizli niye yok diye merak ediyorum. Eğer yerli düşünülüyorsa Denizli’yi unutana yanarım. 1987 yılından bu yana teknik direktör… Hiçbir zaman görev için şu olur bu olmaz dememiş bir profesyonel. Aachen’e de gitti Eskişehir’e de, Fener’de de görev yaptı Galatasaray’da da…

Fatih Terim hocamız mı?

Ona laf etmek mi?

Tövbe, estağfurullah nokta.

Cenk’in sevinci gollerini aşınca!

Beşiktaş’ın dünya markası golcüsü Cenk Tosun harika gollerinin yanı sıra müthiş sevinç hareketleriyle de dikkatleri çekmeyi biliyor. Ryan Babel ile havadaki gösterisi sadece bizim değil dünyanın da dikkatini çekmiş durumda…

Bilmiyorum Beşiktaş’ın sayın Başkanı Fikret Orman verir mi ama İngiliz kulüpleri kimi istiyorsa alırlar. Bu daha önce de böyle oldu şimdi de farklı olacağını sanmıyorum. Cenk Tosun giderse yerine nasıl biri gelecek onu biz de en az Beşiktaşlılar kadar merak ediyoruz.