LOLİPOP

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bu ülkedeki sanatçıların, sporcuların, göz önünde olan herkesin gençlere iyi rol model olmaları için kendilerine, hayatlarına dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Son dönemde isminden sıkça söz ettiren Gülşen, son şarkısı Lolipop ile sansasyona devam ediyor. Sahnede giydiği kıyafetlerden sonra son konserindeki yakın arkadaşının kucağına oturması da bayağıca tepki topladı. Ve üstüne yeni şarkısı ile herkesi şoka sokmuş durumda. İstediğini giy kimseyi alakadar etmez, konserinde istediğin şeyi yap yine kimseyi alakadar etmez. Ama 7’den 70’e herkesin izleyebileceği bir klip şehvet çağrıştırmak zorunda mı?

Bu ülkedeki sanatçıların, sporcuların, göz önünde olan herkesin gençlere iyi rol model olmaları için kendilerine, hayatlarına dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Herkesin kendi hayatı kimseyi ilgilendirmez diyenleri duyar gibiyim, emin olun ben de aynı düşüncedeyim hoşumuza gitmiyorsa izlemeyiz, takip etmeyiz peki ya çocuklar? Ellerindeki tabletlerle dünyanın öbür ucuna ulaşabilen çocukların beynine bu görüntüleri kazımak ne kadar doğru? Rol model dedim ya ilkokul, ortaokul yaş gruplarındaki çocukların ayna karşısında soyunup dans ettiğini düşünebiliyor musunuz? Bu bence büyük bir facia! Lolipopu şehvet aracı yapmak yerine bırakın da çocuklar lolipop yerken çocukluklarını yaşasınlar. Şayet ben asla geri kafalı bir insan değilim ama benim çocuğum böyle klipler izleyip, Türkiye’de sanatı bu şekilde algılayıp hayaller kuracaksa kusura bakmayın da bu kadarı gerçekten herkes için fazla. Keşke özgürlüğün çıplaklık, her şarkı söyleyenin de gerçek bir sanatçı olmadığını ayırt edebilsek. Ahhh Gülşen o pijamalı masum kızdan, çırılçıplak lolipop yalayan Gülşen’e dönüşeceğini hiç hayal etmezdim…