"LIPOSHAPING, LİPOSAKŞIN VAKUMLA YAĞ ALMAK, BODYSCULPTURING"

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
Yağ emerek vücut şekillendirme denebilir kısaca liposakşın için.

Liposuction – Ses Dalgalarıyla Yağ alımı

Yağ emerek vücut şekillendirme denebilir kısaca liposakşın için. Artık toplumun çoğunluğu bu yöntemin tam bir ameliyat olmadığını, 1 cm açılan deliklerden önce sıvı verildiğini sonradan yağların çekildiğini bilmektedir. Kullanım amacı her zaman kontür düzeltmedir ya da meme-karın germe v.b. ameliyatlarda bütünde kontür düzeltmeye yardımcı olmaktır. Defalarca diyet denemiş, diyetisyen-doktor-zayıflama-/-spor salonları aşındırmış sonunda hayata küsmüş ama çevreden telkinler alarak örnekler görerek küçük de olsa bir umudu değerlendirmek için plastik cerrahın kapısını çalmış "Morbid Obes ve obes hastalarda yaptığım liposakşınların hastaların zayıflama yolunda motivasyonunu artırdığını ve daha akıllı yol izleyerek sonuca kavuştuğunu gördüm. 

Son yıllarda tıpta gelişmeler ve teknolojik gelişmeler sonucu liposakşın tekniklerinde de gelişmelere neden olmuş ve artık alınan miktarlar artmış, yapılan işlemlerde sonuçlar çok daha üst seviyelerde olmaktadır. Çok kilolu ve hatta sarkmış göbeklerden düz bir karına giden yol da ağrısız, günlük yaşam etkilenmeden ilerlenmesi ve sonucun ameliyat çıkışında görülmesi motivasyonun en önemli kaynağı olmaktadır. Artık "Ultrasonik liposakşın" gibi teknolojik cihazların kullanımı ve kanama olmaması, deride düzensizlik, "Tümsek" olmaması ve üstelik eksik olan alanların tamamlanması ile fit görünüme kavuşulmaktadır. Hasta memnuniyetini artıran yeni teknoloji Ultrasonik Liposakşın ile karın germe ameliyat sayısı ciddi azalmıştır. Hatta kaslı vücut elde etmek ve ince bel, düzgün şekilli bacak ve kol elde etmek Ultrasonik Liposakşın ile mümkün olmaktadır.

Liposakşın’la kaslı bir vücut elde edilir mi?

Artık sporcu kaslı vücutlar ses dalgaları ile yağ eriten cihazlar ile 1 günde elde edilebiliyor. Ayrıcalıklı ve özel bir yöntem olan "Ses dalgası" ile yağ eriten ve sıvılaştıran sistem yeni geliştirilmişti. liposakşın ile önceleri çok beklentili gibi gelen ama şimdi başarıyla uygulanan "High Definition Liposuction" yöntemi ile atletik görünümlü sporcu vücudunu elde etmekteyiz. Her kişiye özel kas yapısına göre planlanan ve paralel olarak yapılan ses dalgası yardımlı liposakşın operasyonu sonrası dergilerde görüp özenilen vücudlara sahip olmak ütopya olmaktan çıktı.

Doğru seçilmiş hastada, güvenli hastane koşullarında, iyi uygulanan teknikle önemli riski olmayan bir yöntemdir. Limiti farklı bilimsel kaynaklara göre değişmekle birlikte, genel olarak gerekli koşullar sağlandığında daha fazla miktarlarda da yağ alınabilir, bu durumda sıvı elektrolit dengesinin bozulmasını önleyecek, tedbirler alınmalıdır.

Yağ selektif bir işlemdir… Tamamen ve sadece yağ dokusuna etkili olduğumuz için sıvılaşmış bir yağ elde ediyoruz.. Elde edilen yağ kan içermediği için kalıcılığı çok uzun sürüyor.. Yani yağlar hiç atılmaz hepsi kullanılır.

 Zamanla sarkan deri, yağ dokusu sonucu istenmeyen çukurlar ve katlantılar oluşmaktadır. Bu noktada fazla olan alanlardan alınan yağlar çizgi ve çukurları gidermede kullanılmaktadır. Buna bütün dünyada Bodyshapping denmektedir.

Öte yandan liposakşın ile aldığımız yağlar ile hastaların eksik hissettikleri alanlara enjekte ediliyor olması ile de ciddi üstünlük sağlamaktadır. Göğüs bölgesine enjekte edilerek elde edilen sonuçlar hastaları memnun etmektedir. Ayrıca eksik olan alanlar bacak eğrili veya vücutta var olan çukur alanların doldurulmasına kadar pek çok alanda kullanılmaktadır.