Vakıf Katılım web

PKK İLE KÜÇÜK KAVGAM

Tahir DİNÇ 15 Mar 2017

Tahir DİNÇ
Tüm Yazıları
2007 yıllarında terör örgütleri ile ufak bir yaşantımı sizlere bu kısımda aktarmak istedim. 10 yıla yakın zaman geçmesi olayı biraz tarihi kıldığını belirtebiliriz.

Ülkesine her gönülden bağlı bireyler gibi 2007 yılı üzerime düşenleri yerine getirdiğim bir yıl olmuştu. Burada ufak bir anımı sizlerle paylaşmak istedim. 2007 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi'nde Sınıf Öğretmenliği okurken, aynı zamanda yerel bir reklam ajansı ve ulusal bir haber sitesinde çalışmaktaydım. 

2005 - 2006 yıllarında bir şehit haberi beni derinden sarsmıştı. O üzüntüyle kendi kişisel siteme "PKK Nedir?, PKK Neler Yapar?, PKK Kimdir?" gibi soru başlıklarında bir yazı girdim. Yazı ciddi anlamda kamuoyu oluşturdu ve o dönem arama motorlarında PKK Nedir, PKK gibi bazı aramalarda 1. sıraya geldi. Ardından geçecek 2 yıllık süreçte yaklaşık olarak 3 milyon kişi tarafından okundu ve onbinlerce kişi tarafından yorum yazıldı. 

2007 yılında o günü diğer günlerden ayıran tek şey yaşanıyor olmasıydı. Reklam ajansında bilgisayarımı açtım ve bir bildiri geldi.  Bildiride "Siten saldırı almış." bir arkadaş tarafından uyarıyı gördüm. Hemen incelediğimde kişisel sitemin açılış sayfasında terör bayrakları, kanlar ve vahşetler. Olayın daha da detayına indim, yönetim paneline bağlandım. Panelde ki uyarı; "Kim olduğunu biliyoruz, dikkatli ol." yazısıydı. 

Derhal ayağa kalktım yanımda ki arkadaşlara durumu anlattım ve hızlı bir şekilde "Kdz. Ereğli Bağlık Karakoluna" gittim. Karakoldan içeri girdim. Sanırım hayatım boyunca ilk defa karakol içerisine girdiğim an o andı. Bir polis memurunu buldum sessizce "suç duyurusunda bulunacaktım" diye belirttim. Beklememi söyledi ve bekledim. Vakit geçiyor ve sadece bekliyordum. Sonunda bir polis memuru beni çağırdı. Yanına gittim ve kısaca durumu anlattım. Bir anda polis memuru tüm dikkatini bana vermişti. Sanırım böyle bir suç duyurusu beklemiyordu. 

Hemen başka bir odaya geçtik ve bir kaç polis memuru, amirleri toplandı. Konuyu baştan anlattım, yönetici panelindeki yazıyı gösterdim. Amirleri "Bu konuda Kdz. Ereğli'de anlayan bir kişi var, kendisini çağıralım." dedi. Onu bekledik ve bir süre sonra geldi. Her şeyi en başından göstererek tekrar anlattım. Dinledi notlar aldı, akıl verdi. İşin temelinde dinlemesi hoştu fakat; "böyle şeylere girme, karışma" tarzı akıl verici uslübunu sevmemiştim. Fakat; karşımda bir yönetici vardı ve saygılı şekilde dinlemekteydim. 

Sorunu elbette çözemedik. Detaya bağladığımızda saldırıyı yapan ülke dışından "Fransa" merkezli olduğunu gördük. IP adreslerini verdim. Kendileri ile uzun uzun vedalaştık, bir çok bardak çayı da tüketmiştik o ara. Sonra karakoldan polislerle her karşılaşmamızda çok içten ve güzel sohbetlerimiz oldu. 

Bugünlerde ideolojik ve fiziksel olarak terör örgütleri bitiş noktasına geldi. Bu bitiş anlarında can havliyle çırpınışlar gerçekleştirseler de tarih bugünleri bitiş olarak yazacak. Keşke bitişler daha kolay olsaydı ama olmuyor. Bunu bizzat ufak bir harp yaşamış birisi olarak rahatlıkla belirtebilirim.