KRİZ ZAMANLARI İLETİŞİM VE KAMU DİPLOMASİSİ

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
15 Temmuz hainliği ve öncesi üst akıl tarafından sosyal medya alanında organize edilen TROL virüsleri şimdi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aktif şekilde yalanlarını ve algılarını yayıyorlar.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile başlayan yeni dönemde iletişim alanındaki yansımaları en belirgin şekilde kriz dönemlerinde görülüyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ilk görülmeye başlandığı andan itibaren doğru ve gerçek bilgi akışı için çalışmaya başladı. İletişim kriz dönemlerinde toplumsal barış ve dengeler için artık en önemli etken. Türkiye nasıl Kaşıkçı vahşetinde nasıl uluslararası alanda başarılı bir kamu diplomasi uyguladıysa şimdi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aynı şekilde bir uygulama yürütüyor.

TROL VİRÜSLER AŞIRI AKTİF

15 Temmuz hainliği ve öncesi üst akıl tarafından sosyal medya alanında organize edilen TROL virüsleri şimdi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aktif şekilde yalanlarını ve algılarını yayıyorlar. Ülkemiz üzerine bir kara algı operasyonu yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerinden Türkiye, milletimiz hedefe alınmış durumda. Ne yazık ki bilgi eksikliği olan birçok vatandaşımız bu trol yalanlarına inanarak benzer paylaşımlar yapıyorlar. Bu duruma karşı siber güvenlik birimleri değil. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ciddi bir mücadele veriyor. Bilgiye ve kaynağa dayanan açıklamalarla kamuoyu aydınlatılıyor.

MEDYAMIZ HASAN TAHSİN DURUŞU GÖSTERMELİDİR

Milli ve yerli olmak sadece bir söylem ya da slogan olmamalıdır. İzmir’e adım atan Yunan askerlerine ilk kurşuna atan gazeteci Hasan Tahsin’i örnek alarak şu zor günlerde biz gazeteciler mücadele etmeliyiz. Sağlığımıza ve geleceğimize saldıran virüs salgınına karşı zor günlerde ekranlarda söylenenlerden, yazılanlara ve yapılan haberlere kadar her şey önemli. İnsanlar evlerinde haberleri ve sosyal medyayı takip ederken gazeteciler “Hasan Tahsin” ruhuyla hareket etmelidir.

GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ HUZURLU VE MUTLU

Dünya tarihinde yüzlerce savaş ve salgın yaşandı. İnsanlık her zaman geleceğini tehdit eden olaylar yaşadı. Güçlü devlet ve yönetim yapısı olan toplumlar bu süreci en az zararla atlattı. Bu zor günler elbette geçecek “güzel günler göreceğiz huzurlu ve mutlu”. İnanmak, sabretmek ve kurallara uymak gerekiyor. İletişim Başkanlığı başarılı bir kamu diplomasisi yürütüyor. Hepimize görev düşüyor. Olaylar biter bir gün kimin ne yaptığı ya da yapmadığı akılda kalır sadece..