KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ

Mehmet Arif DEMİR
Tüm Yazıları
Bu ifade ile bugüne kadar yaptıkları bütün teknik direktör tercihlerinin yanlış olduğunu, Comolli başta olmak üzere Cocu, Koeman, Ersun Yanal gibi isimlerle Fenerbahçe'nin boşa zaman kaybettiğini de "itiraf" etmiş oluyordu aslında.

Fenerbahçe’nin başarısız yöneticilerinden Semih Özsoy, Anadolu Ajansı üzerinden kulübün kamuoyu ile olan iletişimini sağlarken konu yeni teknik direktöre geldiğinde ”… teknik direktör konusunda çok seçiciyiz, bu konunun ne kadar ciddi olduğunu biliyoruz. Uzun vadeli bir hocayla anlaşma çabası içindeyiz, Fenerbahçe’ye en faydalı olacak isimle anlaşacağız, Fenerbahçe’yi ve Türkiye gerçeklerini iyi bilen bir hoca olması en önemli kriterimiz, Türkiye’de başka bir futbol oynanıyor, buna da vâkıf bir isim olması kriterimizdir” şeklinde konuştu.

Bu ifade ile bugüne kadar yaptıkları bütün teknik direktör tercihlerinin yanlış olduğunu, Comolli başta olmak üzere Cocu, Koeman, Ersun Yanal gibi isimlerle Fenerbahçe’nin boşa zaman kaybettiğini de “itiraf” etmiş oluyordu aslında. Çünkü Ali Koç’un Fenerbahçe’ye başkan olduğu günden bu güne kadar geçen iki seneye yakın zamanda takımın başına getirilen yukarıdaki isimlerin hiç birisi bu tanıma uymuyordu. Kongrenin yapıldığı gün Fenerbahçe’de Aykut Kocaman görevdeydi. Kendisi ile çalışmak istemediklerini seçimden önce deklare etmişlerdi, Ersun Yanal ismi için de Başkan’ın “siz benim ufkumu kavrayamamışsınız” beyanatı Ersun Hoca’yı seçenek olmaktan çıkarmıştı. PSV Eindoven’ın kontratı devam eden ve Hollanda dışında hiçbir tecrübesi olmadığı bilinen hocası Philip Cocu; ilk paragraftaki tanımın bir harfi ile bile uyuşmadığı halde göreve geldiğinde camia şaşkındı ama Ali Koç’un “rüzgârı” yüksek perdeden itirazların önünü kesiyordu. Vardır bi bildiği denip geçildi.

“Yığınakta hata savaş kaybettirir” derler, Milli Güvenlik Bilgisi derslerinden hatırlarız. Ali Koç’un bugün gelinen noktada en büyük hatasının Fenerbahçe’yi Koç Ailesi şirketlerinden birisi sanarak profesyonellerin hem de “yanlış” profesyonellerin eline teslim etmesi ve yönetim kuruluna aldığı isimlerin hiçbirisinin –kendisi de dâhil- futboldan anlamaması olduğunu görüyoruz. Bu sebepten de baştan beri yığınakta hata yapıyor Fenerbahçe Yönetimi.

Fenerbahçe Yönetiminin; bugüne kadar yanlış istikamette oldukça uzun bir yol kat ettiği için hedeften uzaklaştığını ve ellerine geçen “doğru yol”a dönme fırsatlarını hovardaca harcadığını görüyoruz. Mecidiyeköy’den köprüye gelirken, Zincirlikuyu veya Kadıköy’den köprüye gelirken, Altunizade çıkışları köprüden önceki son çıkışlardır ve uyarı tabelaları ile bu gerçek yolların acemisi olan sürücülere hatırlatılır. Çünkü bu çıkışları kaçırdın mı kıta değiştirir ve yoğun trafikte saatlerce debelenir durursun.

Fenerbahçe için de bugün “köprüden önceki son çıkış” söz konusu durumdadır. İki sezonda yaşanan tüm fiyaskoları geride bırakıp camiaya umut ve moral verecek bir ismi göreve getirmek üç yıllık görev süresinin “salimen” bitirilmesi için de bir fırsat olacaktır.

“Fenerbahçe’yi ve Türk Futbolunu iyi bilen, Türkiye’de oynanan değişik futbola âşina” isim olarak akla gelen ilk ve tek isim Şenol Güneş şu an itibarıyla. Fenerbahçe camiasında her ne kadar bu isme sıcak bakmayacak kesimler bulunsa bile Başkan’ın bu medeni cesareti göstermesi “gelecek” açısından çok önemli. (Ya herro-Ya merro) durumu tam olarak.

Hepimize güzel bir hafta ve İBFK/ Başakşehir’e yarınki maçta başarılar diliyoruz.