KÖKTEN ÇINARA YARIM ASRA DOĞRU

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Mezunu olduğum, ülkemizin Türk müziği alanında kurulan ilk konservatuarı olan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 44. Kuruluş yıl dönümünü dün gece görkemli bir konser ile kutladı.

1975 yılında kurulan ve 1976 yılında eğitim hayatına başlayan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 44 senedir yetiştirdiği çok sayıda sanatçı, eğitmen, akademisyen ve bilim insanı ile ülkemizim bilim-kültür-sanat yaşamına damgasını vurmuş ve vurmaya devam etmektedir. Bu misyonun yanı sıra kültür ve sanatımızı akademik iş birlikleri ve performans çalışmaları ile uluslararası anlamda temsil ederek kültürel diplomasi bağlamında çok önemli bir işlevi de yerine getirmektedir. Gelenekten gücünü alan konservatuarımızın 21. yüzyıldaki işlevini yaratıcı düşünce ve sanatsal üretim vizyonu ile ortaya koymaktadır.

“Kökten Çınara Yarım Asra Doğru Hep Beraber...” başlığı altında gerçekleştirilen etkinlik, besteci Oğuzhan Balcı’nın bu etkinlik için İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Geleneksel Çalgılar Orkestra ’sına yazdığı özel eserin dünyadaki ilk seslendirilişi ile başlayıp, “Solistler Geçidi” ile konservatuarımızın değerli mezunlarından Adile Kurt Karatepe, Ezgi Köker, Münevver Özdemir ve Yaprak Sayar sahne aldık be sonrasında konservatuarın eski mezun, öğrenci ve öğretim görevlilerinin oluşturduğu koro ile Türk Müziğinin en özel şarkıları seyircilere sunuldu.

Bende dün gece eski bir İTÜ TMDK mezunu olarak sahnede yerimi almaktan sonsuz gurur ve mutluluk duydum. Öğrenci olmaya hak kazandığım günden bugüne tam 15 sene geçmiş. Birçok güzel anı, birçok unutulmaz hatıra ile eski günlerime dönmeme vesile olan bütün arkadaşlarıma, öğretmenlerime ve İTÜ TMDK yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimle...

Sevgi ve müzikle kalın...