​KISA BİR TUR

Serpin ALPARSLAN 10 Şub 2017

Serpin ALPARSLAN
Tüm Yazıları
Son 2 haftadır yurtdışı gelişmeleri sizlerle paylaşamıyorum. Malum yoğun bir dönemden geçiyoruz.

Son 2 haftadır yurtdışı gelişmeleri sizlerle paylaşamıyorum. Malum yoğun bir dönemden geçiyoruz. 

Şimdi, kısa bir tur yapalım.

-Japonya

Japonya’nın aralık ayı cari işlemler fazlası rakamı 1,29 trilyon Yen olan piyasa beklentisinin altında 1,11 Trilyon Yen olarak açıklandı. Japonya’da banka kredileri yüzde 2,5 artış kaydetti.

 

- İspanya

İspanya Sanayi Üretimi piyasa beklentisinin altında yüzde 1,9 olarak açıklandı. 

-ABD

ABD’de açıklanan konut verileri karışık bir tablo çizerken dolar endeksinde sınırlı geri çekilmelerin yaşandığı görüldü. ABD tahvil getirilerinde gerileme yaşandığı görülmekte. ABD’de EIA’nın açıkladığı haftalık ham petrol stoklarında 13.830 milyon varil artış kaydedildi. 

-Yeni Zelanda

Yeni Zelanda Merkez Bankası Politika Faizinde değişikliğe gitmedi ve Politika Faizini yüzde 1,75 olarak sabit bıraktı. Bugün, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney’in açıklamaları sterlin kanadında fiyatlamalarda etkili olabilir. 

- Fransa 

Fransa’da devam eden seçim süreci Euro kanadını zayıflatmaya devam ediyor. Ayrıca Türk Lirası varlıklarının günü gelişmekte olan ülke para birimleri içerisinde en çok değer kazanan para birimi olarak kapattığını görüyoruz. Bu nedenle kısa vadeli satış baskısı içerisinde olan paritede düşüşlerin kalıcı olması açısından 3,95 desteği altında kapanışlar görmemiz gerekiyor. 

- İngiltere

İngiltere tarafında Brexit sürecini başlatacak olan yasa, İngiltere parlamentosunun alt kanadında kabul edildi. Özellikle dün İskoçya parlamentosunun ret oyu vermesine rağmen karar kabul edildi. Ayrıca Cunliffe tarafından Brexit sonrası işletme yatırımlarının görünümüne dair açıklamaları takip edildi. Tansiyonun yüksek olduğu Sterlin tarafındaki fiyat hareketliliklerinde majör bir değişiklik gözlenmiyor. (Ahlforex)