​KİM PLAY-OFF'A KALACAK, KİM DÜŞECEK?

Hamza GEZMİŞ 19 May 2017

Hamza GEZMİŞ
Tüm Yazıları
TFF 1. Lig'de son haftaya girilirken Malatya şehrinin 11 yıllık süper lig hasretini sonlandıran Evkur Yeni Malatyaspor ve bir yılın ardından tekrar Süper Lige dönmeyi başaran Sivasspor camialarını kutlayarak başlamak isterim.

TFF 1. Lig'de son haftaya girilirken Malatya şehrinin 11 yıllık süper lig hasretini sonlandıran Evkur  Yeni Malatyaspor ve bir yılın ardından tekrar Süper Lige dönmeyi başaran  Sivasspor camialarını kutlayarak başlamak isterim.

Avrupa’da oynanan ligler arasında belki de öngörülebilmesi en zor liglerden biri olan TFF 1. Lig’de oynanan 33 haftanın 24’ünü lider olarak geçiren Evkur Yeni Malatyaspor,  Süper Ligi fazlasıyla hak ederken, 1.Lig yapısına uygun ve ligi iyi bilen Türk futbolcularla yaptığı skor katkısı ve olumlu performans gösteren yabancı oyuncuların iyi harmanlanması yakalanan başarının sırrı gibiydi. 

Lige ‘bir arkadaşa bakıp çıkacaktık’ parolasıyla başlayan ve sezon sonunda bu hedefe ulaşan Sivasspor ise amacına ulaşırken sezon içerisinde yaşanan teknik adam değişikliklerine rağmen Samet Aybaba’nın tecrübesi hedefe giden yolda  anahtar oldu.

Ligde son hafta Sivas’ta oynanacak olan Sivasspor- Yeni Malatyaspor karşılaşmasının prestij maçı olmasını harici başka anlam taşımamasının sebebi ise Eskişehirspor’un son iki haftada yaşadığı beklenmedik puan kayıpları olduğunu söyleyebiliriz.

İlk iki belli olduğuna göre gözler son hafta karşılaşmalarında play-off’a kalacak son iki takım ve küme düşecek son iki takımda olacak.

Eskişehirspor ve Giresunspor’un play-off’a kalmayı garantileyerek son haftaya rahat girdikleri bir gerçek olduğunu göz önüne aldığımızda,  Denizli deplasmanında bir puan alması halinde play-off gurubunun içinde olmasını öngördüğüm Göztepe’nin bunu başarabilecek güçte olduğunu düşünenlerdenim. 

Boluspor’un kendi sahasında oynayacağı Manisaspor karşılaşmasında son haftalardaki formuyla galip gelerek play-off grubunda olacak son takım olabileceği kuvvetle muhtemel.

Play- Off şansını son haftaya taşımayı başaran Altınordu’nun yerli malı takımının ayakta alkışlanması gereken bir iş çıkardığını belirtmek gerekirken, Erdoğan Yeşilyurt, Barış Alıcı, Fatih Aktay gibi başarılı gençlerin Türk futbolunda yakın gelecekte sıklıkla isimlerinden söz ettireceklerini düşünüyorum.

Son haftaya girilirken ne çıkma ne de düşme şansı kalan  Ümraniyespor, Elazığspor, Balıkesirspor, Denizlispor ve Manisaspor rahat takımlar olarak göze batıyor.

Alt sıraların cadı kazanı olduğu ve daha önce düşmesi kesinleşen Mersin İdman Yurdu’nun yanı sıra iki takımın daha belli olacağı son haftada yenilmemeleri halinde ligde kalmayı başaracak olan Adana Demirspor ve Bandırmaspor ile final niteliğinde bir karşılaşmaya çıkacak olan Samsunspor’u şanslı olarak görüyorum.

Hüseyin Kalpar’ın elinin değmesiyle şaha kalkan ve son oynadığı 6 karşılaşmadan 10 puan çıkarmayı başararak önemli bir reaksiyon gösteren Büyükşehir Gaziantepspor, Giresunspor’u yenerek ligde kalmak isteyecektir.

Bandırmaspor’un kaderinin elinde olduğu ve Samsun’da Samsunspor’u yenmekten başka şansı olmadığını hatırlatırken, evinde Elazığspor’u misafir edecek olan Şanlıurfaspor’un alacağı galibiyetin bile ligde kalmak için yeterli olamayabileceğini de belirtmek istiyorum.

Son olarak, koca bir sezonun sonuna geldiğimiz TFF 1.Lig’de heyecan düzeyi yüksek ve birbirinden zorlu mücadeleleri bizlere izleten tüm futbolcu kardeşlerimi emekleri için her birini ayrı ayrı kutlamak istiyorum.