KİLYOS'TAN YÜKSELEN REGGAE SOUNDLARI

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Güneşli kıpır kıpır bir pazar ile birlikteyiz, okullar kapandı, seçim süreci sonuçlandı, üniversiteye giriş sınavlarını da atlattığımıza göre artık yazın geri kalanının tadını çıkarabiliriz. Ben açılışımı Kuleli Beach Clup Fethiye'de yaptım. Kuşkusuz ki Fethiye'nin en özel koyunda bulunan bu plajda deniz, güneş ve kumun keyfini çıkarmak bir başka.

Yıllarca en güzel konserlere ev sahipliği yapan Bodrum Dedikodulu ekibinin tamamı bu sene Fethiye’de sizlerle. Henüz plaj dışında bir gece aktiviteleri yok ama önümüzdeki günlerde seçili dj’lerin yer aldığı partilere hazırlıklara başlamışlar.

Peki ya biz İstanbul’da bu sıcakta ne yapacağız dediğinizi duyar gibiyim. Milyon Reggae Fest bu hafta sonu reggae ruhunuzu sahil kenarına taşıyor. Milyon yapımın, Ocak ayı itibari ile hizmete başlayan Milyon Beach Kilyos’un yaz sezonu boyunca gerçekleştireceği etkinliklerinden biri bu hafta sonu gerçekleşiyor. Milyon yapım organizasyonu, Umut Kuzey önderliğinde reggae severlere unutulmaz iki gün yaşatacak. Hem festival, hem kamp hayatı, hem de deniz, güneş, kum  diyorsanız  İstanbul’da bundan daha güzel bir etkinlik daha olduğunu sanmıyorum. Bugün festivalin ikinci yani son günü, eğer yapılmış bir planınız yoksa henüz geç kalmış sayılmazsınız.! Ben şu an orada olamasam da aklım İstanbul’daki Milyon Reggae Fest.’te.

Geçtiğimiz hafta bahsettiğim 25. İstanbul Caz Festivali başladı. 17 Temmuz’a kadar sürecek olan festivalde  caz, funk, dünya müziği ve rock’ın en hayranlık uyandıran seslerini Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nden Zorlu PSM’ye, Beykoz Kundura’dan Esma Sultan Yalısı’na, KüçükÇiftlik’ten Sakıp Sabancı Müzesi’ne şehrin dört bir yanındaki çok çeşitli mekânlarda müzikseverlerle buluşturuyor. Festival, bu yıl dördüncü kez düzenleyeceği Gece Gezmesi’yle, Kadıköy-Moda eksenindeki 9 sahneyi genç nesil müzisyen ve gruplara açarak yeniden festival içinde festival havası yaşatıyor."

Bu sene de müzik festivallerine doyamayacağımız bir yaz bizi bekliyor. Malum güzel yaz konserlerini dinlemek için bütün sene çok çalıştık, çok yorulduk ve hak ettik diyorsanız bütçe planlamanızı da ona göre yapmayı unutmayın.

Sevgi ve müzikle kalın...