Vakıf Katılım web

​KEŞKE ZAMAN MAKİNESİ GERÇEK OLSA

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
New York'ta karlı bir pazar sabahından herkese merhaba…

New York’ta karlı bir pazar sabahından herkese merhaba…11 saatlik uzun bir yol katettim. Düşünmek ve güzel müzikler dinlemek için bolca vaktim oldu. Çocukluğuma gidip uzun uzun iç çektim. Levent Yüksel, Harun Kolçak, Sertab Erener, Ege, Kenan Doğulu, İzel Çelik Ercan, Nazan Öncel, Askın Nur Yengi ve daha kimler kimler saysam bitmez… Ben çocukken belki de siz de çocukken ya da genç iken, müzik yapmak - müzik dinlemek ne kadar keyifli ve kaliteliymiş. 

Geçtiğimiz hafta da bahsettiğim gibi pazar günü Kerimcan Durmaz Bostancı’da sözüm ona bir konser verdi. Yahu konser ne demek? Canlı veya dj ile sahneye çıkıp şarkı söyleyerek sergilediğin performansa konser denir. Sen Rihanna çalarken eline mikrofon alıp "şarkı söylüyormuş" gibi yaparsan bunun adı sadece komedi olur. Şahsen paylaşılan videoları izlediğimde sadece güldüm. Bunun neresi konser? Hayır, adına dans show de tamam bir nebze anlarız ama danslarında olmayan konserin kadar itici… 

Gün geçtikçe kendini sanatçı zanneden ama hiç bir işten anlamayan insanlar daha da çoğalmaya başladı. Ve en acısı insanımız böyle insanlara destek veriyor, hayran oluyor, görebilmek için çığlık çığlığa ağlıyor. Ben hep öğrencilerim için velilerime tavsiyede bulunurken lütfen çocuklarınızı tiyatroya, bale gösterisine, klasik müzik konserine, müzikallere götürün diyorum. Evet ben böyle gösterilerle büyümedim ama benim zamanımda müzik ve sanat o kadar kaliteliydi ki şimdiki gençlerin vasıfsız insanların peşinden koşması beni üzüyor. 

Sizlerden ricam çocuklarınızı sanat içerikli gösterilere götürün. Devlet tiyatrolarının ve özel tiyatroların sahnelediği bir sürü oyun var. Bir çok klasik müzik grubunun konseri oluyor, her gün yeni bir müzikal projesi sahneye koyuluyor. Eğer siz isterseniz çocuklarınız daha küçük yaşta insanların yetenekleriyle bir çaba harcayarak emek sergilemenin ne demek olduğunu anlar öğrenir. Makineleşmiş düzenin aksine yetişsin ve öğrensin ki daha sonra hiç bir yeteneği olmayan adamları el üstünde tutup baş tacı yapmasın. Seçici ve kaliteli olsun. Bu benim size bir köşe yazarı, yada bir sanatçı veya bir öğretmen olarak  tavsiyem. 

Keşke bir zaman makinesi olsa da binip gitsek o eski günlerdeki kaliteli müzikli günlere. Neyseki ben size haftaya çok güzel müzikallerden bahsedeceğim. Haftaya kadar...

Sevgi ve müzikle kalın.