KAZANAN ŞAMPİYON GİBİ

Burhan AKDAĞ 25 Şub 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Ben salı günü oynan Bayern Münih maçının halen etkisinden çıkmış değilim.

Kolay kolay çıkacağımı da sanmıyorum. Hala iddia ediyorum Beşiktaş Bayern Münih’i çok rahat eleyebilirdi. Özellikle ilk yarı, belki de tarihinin en kötü Bayern’i sahadaydı. Vida o hareketi yapmasaydı, keşke o dakikada ilk golü yeseydik. Bir oyuncu eksik olmadan o golün altından rahatlıkla çıkardık.

Şuanda Süper Lig’de rakip Fenerbahçe, ama benim kafam hala bir kaç gün öncesinde. Acaba futbolcularda aynı durumda mı çok merak ediyorum. Eğer benim gibi ise yandık. İnsanın aklı birkaç gün öncesindeyken sahaya çıkıp ezeli rakibi ile nasıl mücadele edecek çok merak ediyorum.

Birkaç gündür herkes bir şeyler yazdı, bir şeyler söyledi. Beşiktaş cephesinden derbi ile ilgili bir şey duymadım. Ancak Fenerbahçe cephesi, Bayern tarafından alınan 5-0’lık mağlubiyet sonrası moralleri bozuk olan Beşiktaş’ı biraz daha moralini çökertmek için boş durmadılar. Bu rekabetin cilvesi diyelim.

Talisca ve Pepe’nin kart cezalısı olup oynayamaması Fenerbahçe tarafını çok mutlu ettiği bir gerçek. Ben bir Beşiktaşlı olarak pek umurumda olmadığımı desem yalan sayılmaz. Her iki futbolcunun yerine oynayacak futbolcuların onları aratmayacağı kesin. Beşiktaş’ın geniş kadrosu bu sorunu çok rahatlıkla çözecek durumda.

Fenerbahçe’nin bence düşünmesi gereken konu, Vodafone Park ve Beşiktaş seyircisi. Sahasında Ligde ve Avrupa’da hiç mağlubiyet yaşamayan Beşiktaş seyircisi ile birlikte bu maçı da kazanmak için elinden geleceğini yapacağı kesin. Bayern maçı sonrasında bozulan moraller bu maç ile eski havasına gelebilir. Beşiktaş bu derbi de önemli bir patlama yapabilir.

İşin garibi Süper Lig maçından sonra Türkiye kupasında yine Fenerbahçe ile iki kez daha karşı karşıya geleceğimiz. Bu maçta yaşanacaklar, kupa maçlarını çok etkileyeceğini düşünüyor. Bu derbinin dostluk ve centilmenlik havasında geçeceğini umuyorum. Tabii bunda maçın hakemi Cüneyt Çakır faktörü çok önemli. Ben bu konuda Cüneyt hocaya çok güveniyorum, gördüğüne çalacağını ve futbolun çirkinleşmesine göz yummayacağını umut ediyorum. Bu maç Süper Ligin zirvesi için çok önemli. Galip gelecek takım önemli bir virajı kazasız belasız döndüğü için mutlu olacağı kesin. Galatasaray’ın galip geldiği bir haftada beraberliğin her iki takımada yaramayacağını düşünüyorum.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisine saatler kaldı. Beşiktaş kadro zenginliği, ve seyircisi ile bu maçı çok rahat alabileceğini düşünüyorum. Bu maçı hangi takım alırsa şampiyonluğun bana göre en iddialı takımı konumuna geçer.

Artık Süper Lige dönen Beşiktaş’ın bu maçı rahat alacağını düşünüyorum….