KAYBETMEZ VE SABREDERSE…

Mustafa YAŞAR 03 Nis 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Bir yanda Kayserispor maçı öncesi katıldığı bir toplantıda başkan seçilmesi durumunda gelecek sezonda teknik direktör Aykut Kocaman'la devam edeceğini açıklayan Aziz Yıldırım.

Diğer yanda olası bir yenilgi sonrası Aykut Kocaman’ın yönetime istifasını vereceği söylentileri.

Bu gündemle çıktı Fenerbahçe dün Kayserispor maçına.

Şampiyonluk mücadelesinde geriye düşen ve kaybedecek tek puana dahi tahammülü olmayan sarı-lacivertliler, bir yandan da kongre süreci ile gerildikçe gerilirken, Aykut Kocaman’a dair dezenformasyon da almış başını gidiyordu anlayacağınız.

Maça gelirsek.

Kocaman’ın Galatasaray derbisinde ilk 11'de görev verdiği Mehmet Ekici'yi yedeğe çektiğini, bu oyuncunun yerine  Aatıf Chahechouhe'ya, forvette de yine Soldado’ya yer verdiğini gördük.

Eski havasından uzak Kayserispor ise  teknik direktör Sumudica’nın 3-4-3 fantezisi ile sahadaydı!

Erken gelen iki gol sonrasında devre biterken üçüncü golü de bulunca Fenerbahçe, zor geçer denilen bir deplasman maçı daha kolaya dönmüştü artık.

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan ve farkı artırarak 5-0 gibi farklı bir skora imza atan sarı-lacivertliler şampiyonluk yarışındaki diğer rakipleri gibi haftayı kayıpsız kapatmayı bildi.

Aslına bakarsanız Fenerbahçe, dün 3 puandan fazlasını kazandı Kayseri’de.

Ligin boyu gittikçe kısalırken, kayıpsız geçilmesi olmazsa olmaz maçlar oynayan sarı-lacivertliler dün öncelikle bunu başardılar.

Farklı galibiyetleri de ayrı bir motivasyon tabii ki.

Öte yandan yarıştaki rakiplerine göre daha iyi bir fikstüre sahipler ve gelecek haftalarda bu iyi fikstürünün meyvesini fazlasıyla almaları da mümkün.

Hal böyleyken onlar için iki faktör önem kazanıyor bu süreçte.

Kaybetmemek ve sabretmek.

Bu iki faktöre sadık kalırlarsa şampiyonluk iddialarını son haftaya kadar taşımaları olmayacak şey değil.