'Kara Panter'

Mustafa YAŞAR 17 Eyl 2017

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Aslan, kapalı, ne yaptığını çok iyi bilen defanslara karşı da bir o kadar zorlanıyor.

Galatasaray özellikle geçtiğimiz sezonu göz önüne aldığımızda bu sezon oynadığı arzulu futbolu ile izleyenlere zevk veriyor bu net.

Amma velakin saldırgan Aslan, kapalı, ne yaptığını çok iyi bilen defanslara karşı da bir o kadar zorlanıyor.

Kasımpaşa karşısında gole kadar buna fazlasıyla şahit olduk.

Igor Tudor, bu sezon ligde ilk kez kadroda değişikliğe gitti dün akşam. 

Hırvat teknik direktör, sakatlığı bulunan Martin Linnes'in yerine Kasımpaşa karşısında yeni transfer Iasmin Latovlevici'yi sahaya sürdü.

O  Latovlevici, hızlı atağa çıkmayı çok iyi beceren Kasımpaşa karşısında bana göre  yerinde müdahaleler yaparak hiç sırıtmadı ilk maçında.

Yazımın girişinde de dediğim gibi Galatasaray ısıran, atak futbolu ile farklı bir görüntü çiziyor bu sezon.

O görüntünün en önemli figürü de hiç şüphesiz Gomis.

Transferi gündeme geldiğinde ‘alınırsa çok şey katar’ dediğim ‘Kara Panter’ lakaplı Fransız forvet, geride kalan 4 hafta da olduğu gibi dün de maçın iki golünü atarak  Aslan’ı kükretti.

Sarı-kırmızılılarda Mariano, Latovlevici, Fernando, Ndiaye, Rodrigues ve tabi ki golü ile günü kurtaran Gomis dün akşamın iyileri arasında yer aldılar.

Antalyaspor beraberliği sonrası yazımda “Galatasaray için Kasımpaşa, Bursaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarını da görelim derim.” demiştim.

CimBom, Kasımpaşa engelini istediğini alarak geçmeyi bildi ancak şimdi önünde zorlu geçmeye aday bir Bursaspor maçı var ve sarı-kırmızılıların o maçta ortaya koyacağı futbol ve alacağı sonuç ligin gelecek haftaları için bize çok daha iyi fikir verecek diye düşünüyorum.