KALİTELİ YAŞIYOR MUSUNUZ?

Esra KAZANCIBAŞI
Tüm Yazıları
Kaliteli yaşamak deyince çoğu kişinin aklına marka aksesuarlar, lüks yatlar, malikaneleri andıran evler, son model arabalar ile mücevherlerin ışıltılı dünyası gelir.

Kaliteli yaşamak, hep maddesel şeylerle özdeşleştirilir. Oysa, gerçek anlamda kaliteli yaşam; her anı mutlu ve sağlıklı olarak geçirebilmek demektir. Bunu yapmak; yani yaşamın her anına, her alanına kalite katmak aslında hiç de zor değil.

KALİTELİ SOHBETLER EDİN!

Ruhunuzun derinliklerine hitap eden, daha içten, daha sıcak sohbetler edebileceğiniz kişilerle iletişim kurun. Obez egoların dile geldiği, iğnelemeli, laf sokmalı, hava atmalı konuşmalardan, beyninize, kalbinize hitap etmeyen sığ sohbetlerden uzak durun. Unutmayın, yapacağınız kaliteli sohbetler, neşeli, bol kahkahalı muhabbetler ruhsal ve bedensel hastalıklardan koruyan aşı niteliğindedir.

KALİTELİ ARKADAŞLIKLAR KURUN!

Kaliteli arkadaş dediğimde; eğitiminde ve kariyerinde yüksek hedeflerine erişmiş, sosyal çevresi zengin insanları anlatmak istediğimi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Enerjinizi çalan dost, arkadaş, akraba görünümlü enerji hırsızlarından bahsediyorum ben. Peki, girdiğiniz ikili iletişimlerde enerjisi sülük gibi emilen milyonlarca kişiden biri olup olmadığınızı nasıl anlayacaksınız? Aslında çok basit. Sakinleşip iç sesinize kulak verin ve bedeninizin sinyallerine dikkat edin. Eğer, O insanla konuşurken içinizi tuhaf, anlamsız bir sıkıntı kaplıyorsa... Yanından ayrıldığınızda kendinizi yorgun hissediyorsanız... Her seferinde omuzlarınızın, boynunuzun kasıldığını hissediyorsanız... Mide bölgenizde tuhaf bir duygu oluyorsa... Bazıları bunu iç sıkıntısı, bazıları da tuhaf bir kıpırtı olarak tarif eder. Negatif enerjisini size yayan böyle kişilerden kendinizi korumalısınız. Yanlarındayken içinizdeki çocuğun açığa çıktığı, kendinizi güvende, neşeli ve mutlu hissettiğiniz insanlarla iletişim ağlarınızı güçlendirmelisiniz.

KALİTELİ BESLENİN

Mideniz ve bağırsaklarınız başta olmak üzere vücudunuza eziyet etmekten artık vazgeçin. Kaliteli besinler yiyin, kaliteli beslenin. Kızartmalardan, aşırı şekerli, tuzlu, katkı maddeli gıdalardan, konservelerden uzak durun. Pişirme yöntemi olarak haşlama, buğulama ve ızgarayı tercih edin.

UYKUNUZUN KALİTESİNİ İHMAL ETMEYİN!

Yatak odanızda hiç ışık yakmadan karanlıkta uyuyun. Büyüme hormonu olarak bilinen ve kansere karşı da koruyucu etkisi olduğu söylenen melatonin, 23.00-05.00 saatleri arasında salgılanır. Melatoninin en yüksek değerlerine ulaştığı saatler ise 02.00-04.00 arasıdır. Bu yüzden gece en geç 24.00’te yatağa girin ve 8 saat uyuyun. Yatak odanızda televizyon, bilgisiyar, modem, başucunuzda cep telefonu bulunmasın.

KALİTELİ GİYİNİN!

Bazılarının marka takıntısı vardır. Tepeden tırnağa moda dünyasının gözde markalarını giyerek kaliteli giyindiklerini sanırlar. Ancak, kaliteli giyim kavramı; alerjik ve kanserojen maddeler içermeyen kıyafetleri ifade ediyor. Günümüzde renk vermek, buruşmasını veya lekelenmesini önlemek amacıyla tekstil sektöründe rayon, polyester, akrilik, asetat ve naylon gibi insan vücuduna zararlı yapay malzemelerin kullanıldığını da unutmamak gerekiyor.

KALİTELİ EVLERDE OTURUN

Kaliteli evlerde yaşamayı havuzlu, bahçeli evlerle özdeşleştirme hatasına da sakın düşmeyin. Enerji santrallerinden, baz istasyonlarından uzak mahallelerde yaşayın. Sağlıklı boya malzemeleri kullanılan, ısı ve ses yalıtımları olan evlerde oturun. Kısacası hayatınızın her anına kalite katın, kaliteli ve sağlıklı yaşayın.