KALİTE VE ALAN FARKI

Aytekin AKAY 21 Oca 2019

Aytekin AKAY
Tüm Yazıları
Trabzonspor adına fark yaratan bir oyuncu yokken, Başakşehir, alana hakim oldu ve farka gitti. 

Trabzonspor’un sorunun ne olduğuna dair büyük fikir veren bir 90 dakika izledik. Gördük ki, takım kalitesini yukarda tutup aynı zamanda, oyunu da bilmek gerekiyor. Bir kere iki takımın kalitelerinde Başakşehir lehinde apaçık fark vardı.

Emre, Mossoro, Visca en başta, Clichy, İrfan Can Kahveci ve Arda Turan.

Hepsini Trabzonlu oyuncuların önüne yazarsınız.

Başakşehir’in artısı, çok iyi alan oyunu oynamasıydı. Yani, her bölgede iki oyuncusu var gibi oynadı. Futbolda topa değil, oyun alanına sahip olan maçı kazanırdı. 

Abdullah Avcı, bu ligin takımını en iyi antre eden hocası.

Emre Belezoğlu bu ligin futbolu en iyi bilen kaliteli ismi. Emre’nin yönettiği takımla yönetmediği takım arasındaki fark, maçın skoru işte.

Trabzonspor ne yaptı? Yani daha 2.bölgeden 3.bölgeye geçerken bile zorlanan takımdan bahsediyoruz. Abdülkadir, Yusuf’un domine etmesi bekleniyordu ancak, İrfan Can, Arda, Visca hepsi hem savunmada hem de hücumda vardılar ve 

Trabzonspor’un yapacağı pek bir şey yoktu. 

En azından direnebilirdi Trabzon. Yani itiraz edebilirlerdi.

Bunun için biraz zamana ihtiyaç var. Trabzonspor’da biraz Enwekame biraz Ekuban itiraz eder gibi oldu. Rodellega ilerde tek ve Epureanu Mahmut gibi oyuncuların arasında yapacak hiçbir şeyi yoktu. 

Trabzonspor lider oyuncu sorunu yaşadı mı? Elbette.

Sosa olsaydı da farklı bir durum olmayacaktı. Avcı’nın onun için de planı vardı. Ancak Ünal hocanın bir başka planı var mıydı, emin değilim. 

Taraftarın transfer isteği Usta dönemini hatırlattı.

Bu takıma hem iyi oyuncu katıp hem de bedava olsun diye beklemek hayalcilik olur.