KALBEN KLİBİNDE AHMET MÜMTAZ TAYLAN

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Kalben, uluslararası bir ekiple yaptığı Şanssız Mücadeleci şarkısına klip çekti. Klipte Ahmet Mümtaz Taylan sürprizi dikkat çekti.

Kalben, uluslararası bir ekiple yaptığı Şanssız Mücadeleci şarkısına klip çekti. Klipte Ahmet Mümtaz Taylan sürprizi dikkat çekti. Kalben’in, uluslararası bir ekiple yaptığı Şanssız Mücadeleci şarkısı müzikseverlerle buluştu. Yönetmenliğini Başak Soysal’ın üstlendiği klipte, şarkıcıya, usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan eşlik etti. Kalben, “Hepimiz başımıza gelenlerle baş etmeye çabalıyoruz. Sevgisiz, temassız ve aşksız hissediyoruz. Bu şarkı her koşulda sevebilmek, göğe bakarak yürüyebilmek, sevdiklerimizle birlikte söyleyip çiçeklenmek umuduyla yazıldı” dedi.

Yeni trend Katar tatili

Katar, zengin mirası ve benzersiz kültürel deneyim imkanlarıyla turistler için en gözde destinasyonlardan biri. Uluslararası ziyaretçileri yeniden misafir etmeye hazırlanan ülke, yalnızca 4 saatlik bir uçuşla Türkiye'den gidecekler için de en yakın tatil rotalarından biri olarak dikkat çekiyor. Geçen yıl sınırlarını uluslararası yolculuğa kapatılmasından bu yana Katar'da hem ziyaretçileri hem de yerleşikleri Covid-19'a karşı korumaya yönelik pek çok uygulama hayata geçirildi. Katar Ulusal Turizm Konseyi (QNTC) ve Katar Halk Sağlığı Bakanlığı (MOPH) iş birliğinde uygulanan Temiz Katar (Qatar Clean) programı ile turistik mekan ve alanlarda son derece ayrıntılı hijyen ve temizlik standartları uygulanıyor. Türkiye ile Katar arasındaki vizesiz seyahat kolaylığının yanı sıra, Numbeo tarafından her yıl yayınlanan endekste de en güvenli destinasyon seçilen ülke, ziyaretçiler için ideal bir tatil seçeneği olarak ön plana çıkıyor. Tatilde farklı deneyimler arayan herkesin tercihlerine göre seçenekler sunan Katar'da özellikle ilgi çeken bazı noktalar ise şöyle: Tarih ve kültür meraklıları için Katar Ulusal Müzesi ziyareti ya da Dhow adı verilen geleneksel Arap yelkenli tekneleriyle Doha'yı denizden keşfetmek en çok tercih edilen etkinlikler arasında yer alıyor. Karada bir tatil tercih edenler için ise UNESCO Al Zubarah arkeoloji alanı özellikle görülmesi gereken yerlerden biri. 18. Yüzyılda ticari bir liman olarak bölgede önemli bir konuma sahip olan Al Zubarah, bugün ev sahipliği yaptığı camiler ve saraylar ile geçmişteki ticari kimliğinden çok farklı bir tablo sunuyor. Elbette Katar ve Doha dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri de Souq Waqif. İstanbul'daki Kapalı Çarşı'ya benzeyen bu hareketli mekânın birbirinden renkli ara sokaklarında Orta Doğu'ya özgü pek çok ürünü bulmak mümkün. Hurma, baharat, mevsimlik lezzetleri parfüm ve takılarla birlikte tekstil ve giyim, el işi eserler ve hediyelik eşya gibi pek çok özgün ürün ziyaretçilerin başını döndürmek için yeterli. Souq Waqif'in kendini sürekli yenileyen atmosferindeki görsel şölen, çarşının her köşesindeki farklı sesler, kokular ve kültürel dokuyla adeta bir düş dünyasında yolculuk anlamına geliyor. Alışveriş meraklıları için sayısız alternatif sunan Katar'da dünya çapında alışveriş merkezleri de bulunuyor. Galeries Lafayette ve Doha Festival City gibi mekanlarda hem dünyanın lüks markaları hem de sayısız eğlence seçenekleri bir arada sunuluyor. Sessiz ve sakin bir tatil arayışında olanlar için ise Katar'ın dünya standartlarındaki tesisleri bambaşka bir tatil deneyimi sunuyor. Her biri farklı konseptte olan spa ve dinlenme tesisleri, ülkenin şiirsel bir sakinlik sunan karakterini yansıtıyor. Zulal Wellness Resort, Al Messila, Sharq Village & Spa ile Ritz Carlton gibi ülkenin en önde gelen wellness tesisleri sıra dışı bir lüks deneyim için ziyaretçilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

THOMAS AQUINAS

13. yüzyılla birlikte akıl (ratio) ile iman (fides) arasındaki ayrımın zorunlulukla yansıdığı felsefe-teoloji ayrılığından hareketle, felsefi konuları titizlikle ve seküler bir biçimde ortaya koymaya çalışan insanlar belirmiştir. Thomas Aquinas’ın da felsefi olan ile teolojik olanı birbirinden ayrı bir şekilde değerlendirdiğini ve bunu da takdir edilecek bir ölçüde başardığını söyleyebiliriz. Elinizdeki kitap, Avrupa’nın toplumsal ve kültürel anlamda baş döndürücü bir hızla değişim geçirmeye, manastırların yanı sıra seküler bir eğitim kurumu olarak üniversitelerin filizlenmeye başladığı bir dönemde yaşayan, ortaya koyduğu eserlerle Hristiyan teolojisinin tartışmasız isimlerinden biri haline gelen ve Papa XXII. Johannes’in talimatıyla 1323’te aziz ilan edilen Thomas Aquinas’ın hayatına, eserlerine ve düşünce dünyasına bütüncül bir bakış sunan başucu eseridir.

GÜNÜN SÖZÜ 

AKLIN UYKUSU CANAVARLAR YARATIR. 

FRANCISCO GOYA