​KADIN BAKIYOR, ERKEK TERK EDİYOR!

Esra KAZANCIBAŞI
Tüm Yazıları
Hastalıklar, aslında sevgilerin de sınandığı zamanlardır.

Hastalıklar, aslında sevgilerin de sınandığı zamanlardır. Çiftlerden birinin hiç beklenmedik anda kapıyı çalan bir kaza ya da hastalık nedeniyle haftalarca, belki de ömür boyu yatağa mahkum olması yıpratıcı bir süreçtir. Bazen ilişki daha güçlenerek çıkar bu zorlu günlerden, bazen de bir hastalık, “İyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta” diyerek kurulan birlikteliklerin sonu olabilir.

Washington Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, uzun süreli tedavi gerektiren hastalıklarda erkeklerin eşlerini terk etme ihtimalinin kadınlardan yedi kat daha fazla olduğunu gözler önüne seriyor. Araştırmada MS, kanser gibi kronik ve ciddi hastalığı olan 500 kişinin eşiyle ilişkisi mercek altına 

alınmış. Araştırmaya göre, kadın hasta olduğunda, birlikteliklerin yüzde 21’i ayrılıkla sonuçlanıyor. Erkek hastalığında ise ayrılık oranı sadece yüzde 3. Eşinden boşanan 23 MS hastasından 22’sini kadınların oluşturması da bunun bir göstergesi.

EŞİNE BÖBREĞİNİ VEREN ERKEKLER DE VAR AMA...

Elbette ağır bir hastalık geçiren partnerine bakımını, sevgisini, ilgisini, iyileşme enerjisini veren erkekler de var. Hatta sevdiği kadını yaşatabilmek uğruna kendi hayatını tehlikeye atarak böbreğinin birini bağışlayan erkeklerde de bulunuyor.  Karaciğerinin bir bölümünü eşine veren erkekler de… Ancak araştırmanın sonuçlarına göre sağlığını yitiren partnerini ortada bırakan erkekler çoğunlukta.

HASTAYKEN TERK EDİLENLERDE İYİLEŞME ORANLARI DÜŞÜYOR!

Sevginin iyileşme enerjisi veren en etkili ilaçlardan biri olduğu bir gerçek. Terk edilen hasta kadınlar iyileşme 

umutlarını, isteklerini de yitiriyorlar. Araştırma, eşinden ayrılan hastaların tedavilerini tamamlamadıklarını ve iyileşme oranlarının da düştüğünü gösteriyor. Sağlığını kaybetmenin, yatağa mahkum olmanın üzüntüsünü duyan kadınlar, terk edilmenin dayanılmaz acısını da yüreklerinin derinliklerinde hissediyorlar.

Araştırma deyip geçmeyin. Aynı ofisi, apartmanı paylaştığınız, kuaförde ya da doktor muayenehanesinde sıra beklerken sohbet ettiğiniz insanların öykülerine kulak verin. Tedavisi sürerken ya da yatalak olunca terk edilen böyle pek çok kadının dramına tanık olacaksınız ne yazık ki!