KAÇIRMAYA DEVAM

Serkan KARA 11 Ara 2017

Serkan KARA
Tüm Yazıları

Beşiktaş geçen hafta oynanan Galatasaray maçında olduğu gibi Kayserispor maçında da ilk dakikalarda etkili pozisyonlar yakaladı. Ancak bunları değerlendiremediğiniz zaman rakibinizi oyuna katmış oluyorsunuz. Kayserispor ise bulduğu ilk şansı değerlendirdi ve Beşiktaş için sancılı süreç başladı.

İlk yarının son dakikalarında gelen penaltı kararının ise yanlış olduğunu düşünüyorum. Umut Bulut’un rakibini görmemesi ve pozisyonun herhangi bir tehlike arz etmemesinden dolayı en doğru kararın çift vuruş olması gerektiğini düşünüyorum. Penaltı ve kırmızı kart kararları bir maçın bütün seyrini değiştirebilir ve bu tarz kararlar kolay elde edinilmemeli.

İkinci yarıda ise Kayserispor’un on kişi kalmasıyla Beşiktaş baskısını arttırdı ancak tehlikeli denilebilecek bir pozisyon yaratamadı. Kanatlarda yapılan ikiye birlerden sonra gelen ortalar ve uzaktan şutlar dışında Kayserispor kalesini zorlayamadılar. Orta açarak gol atmanız için ya orta açan futbolcununuz da ya da kafayı vuran futbolcularınızda üst düzey bir yetenek olması gerekir, bu ikisi de yoksa işiniz şansa kalmış demektir. Değişime çok açık olan günümüz futbolunda, bilinçsiz açılan ortalar yakın zamanda sahalarda ki yerini kaybedecektir.

Şenol Güneş ilk defa Talisca’yı yedek bıraktığı için pişman olmuştur. Oğuzhan’ın ilk yarıda yakaladığı şans ve açılan ortaların fazlalığı düşünüldüğünde Talisca hem kendisi hem de takım adına daha çok şans yaratabilirdi. Beşiktaş bu hafta da fırsatları kaçırmaya devam etti ve bu hafta kaçanları fazlasıyla aradı.