Japonya, anime seven penguenin yasını tutuyor

Gizem ŞENYURT 16 Eki 2017

Gizem ŞENYURT
Tüm Yazıları
Japonya'nın Saitama bölgesindeki Tobu Hayvanat Bahçesi, bir süre önce uluslararası haberlerde yer almıştı. Haberlere konu olan, hayvanat bahçesinin sakinlerinden Grape isimli penguendi. Grape, Japon çizgi filmleri olan animelerden bir çizgi karakterin büyük boyutlu karton posterine aşık oldu.

Japonya'nın Saitama bölgesindeki Tobu Hayvanat Bahçesi, bir süre önce uluslararası haberlerde yer almıştı. Haberlere konu olan, hayvanat bahçesinin sakinlerinden Grape isimli penguendi. Grape, Japon çizgi filmleri olan animelerden bir çizgi karakterin büyük boyutlu karton posterine aşık oldu. Hululu isimli anime karakteri ile Grape arasındaki bağ, sosyal medyada da çok ses getirdi. Tobu, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından 21 yaşındaki Grape'in vefat haberini duyurdu. Ölüm nedeni henüz bilinmese de Grape'in yaşı insan yılıyla yaklaşık 80'e denk geldiğinden yaşlılığa bağlı nedenlerle vefat ettiği düşünülüyor.



Japonya penguen

Bir Japon animesi olan Kemono Friends'teki Hululu karakterinin posteriyle aşk yaşayan Grape, mayıs ayında haberlere taşınmasının ardından internet fenomeni olmuştu. Grape'in Hululu'ya olan ilgisi ise 10 yıldır partneri olan dişi penguen Midori tarafından terk edilmesinden sonra başladı. Hululu posteri aslında Kemono Friends'in bir promosyonu olarak hayvanat bahçesine yerleştirilmişti. Grape'in terk edilmesinin ardından uzun saatler boyunca Hululu'yu seyretmesi ve yanından ayrılmayı reddetmesi üzerine posterin orada bırakılmasına karar verildi. Hayvanat bahçesi, fenomen penguen için 2 hafta sürecek bir festival planlıyordu. Maalesef Grape, bu festivalden önce vefat etti. Şimdi ise internette dünyanın dört bir yanından insanlar Grape'in yasını tutuyor.

Asteriks

Orijinal Asteriks çizimleri 1.4 milyon avroya satıldı



Paris'teki bir müzayedede açık arttırmaya çıkartılan ünlü Asteriks çizgi romanının imzalı, ilk çizimleri 1.4 milyon avroya alıcı buldu. Satış fiyatı, beklenen fiyatın tam 7 katı oldu. 

1964 yılından kalan çizimler, Asteriks ve Oburiks serisinin yaratıcıları Albert Uderzo ve Rene Goscinny tarafından imzalı. Seri yayınlanmaya başladığından bu yana dünya çapında yüzlerce milyon çizgi roman satışı gerçekleşti ve seri, 100'den fazla dile tercüme edildi. Asteriks, çizgi romanları milattan önce 50 yılında Galya'da geçiyor. Asteriks ve arkadaşı Oburiks, içene insanüstü güçler veren bir sihirli iksir yardımıyla istilacı Roma ordusuna karşı mücadele ediyor. 

Serinin yaratıcılarından Rene Goscinny, 1977 yılında vefat etti, Albert Uderzo ise yönetimi 6 yıl önce diğer çizerlere devretti. 1.4 milyon avroya satılan çizimler iki sanatçı tarafından Pierre Tchernia isimli bir Fransız televizyon ve sinema yapımcısı adına imzalı. Aynı kişi adına imzalı bir başka Asteriks çizimi ise yine aynı müzayedede 1.2 milyon avroya satıldı.

Avustralya köpek balığı

Köpekbalığını kucaklayıp kurtardı



Avustralya, doğal hayatın en çok korunduğu ülkelerden biri olarak pek çok tehlikeli hayvana ev sahipliği yapmasıyla bilinir. Egzotik hayvanlar günlük hayatın bir parçasıdır. Geçen hafta ise Avustralya standartlarına göre bile sıra dışı sayılabilecek bir olay yaşandı.

Sidney şehrinde meydana gelen olayda Melissa Hatheier isimli 50 yaşındaki kadının annesi, yüzme havuzunda bir yüzgeç gördüğünü söyledi. Havuza bakan Hatheier, içinde bir köpekbalığı yavrusu gördü. Port Jackson türü olduğu belirtilen hayvanın panik içinde olduğunu gören kadın, havuza atlayarak köpekbalığını kucakladı. 

Hatheier, "Köpekbalığının yüzgecinin üzerine dizimi koydum, sonra altından sarılıp kucakladım. Bana zarar veremeyeceğinden emin olunca da çıkarıp denize taşıdım. Suya girer girmez hemen yüzerek uzaklaştı." dedi.

Avustralya Müzesi'nden yapılan açıklamaya göre Port Jackson türü köpekbalıklar en fazla 1 metreye kadar büyüyor ve insanlar için zararsızlar. Hayvanın deniz suyuyla dolan havuza gel-git sırasında yükselen sulara kapılarak geldiği düşünülüyor.

Panama

Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan Panama'da resmi tatil ilan edildi



Dünyanın en büyük spor etkinliklerinden olan futbol Dünya Kupası, 2018'de Rusya'da düzenlenecek. Eleme gruplarında heyecan dolu maçlara sahne olan Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan ülkeler belli oldu. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılmak hakkı elde eden Latin Amerika ülkesi Panama'da haber büyük sevinçle karşılandı. O kadar ki ülke çapında tüm gece süren kutlamalara ek olarak Devlet Başkanı Juan Carlos Varela, Twitter hesabından ertesi günü milli tatil ilan ettiğini açıkladı. 

Panama, 1978'den beri Dünya Kupası finallerine kalmaya çalışıyor fakat şimdiye kadar hiç başaramadı. Salı akşamı grupta Kosta Rika'yı 2-1 yenen Panama Milli Takımı böylece ülkenin 40 yıllık hasretini bitirdi. 

Aynı grupta yer alan Amerika Birleşik Devletleri ise grup sonuncusu Trinidad ve Tobago'ya yenilerek Kupa'dan elendi. Meksika ve Kosta Rika da tur atlarken Honduras, Avustralya ile eleme oynayacak.