İYİ Mİ BAYRAMLAR?

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bugün Babalar Günü ve de Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü. Hem baba olmanın onurunu taşıyıp, hakkıyla çocuklarını büyüten, arkasında duran babalar ve baba adaylarının gününü kutlarım. Hem de bayramınızın sevgi, birlik ve beraberlik içinde geçmiş olmasını dilerim.

Malum bayramın birinci günü sosyal medya paylaşımlarında yine insanoğlunun ne kadar cani ve kötü olduğunu görmüş olduk. Hazır bugün Babalar Günü ya; analar babalar öyle boş boş oturmayın da hak edin, güzel evlatlar yetiştirin, saygıyı sevgiyi aşılayın çocuklarınıza. İnanın iyi insan olabilmek için kalbinizden başka hiçbir şeye ihtiyacınız yok. Yapmanız gereken tek şey sevmek. Siz sevmeyi denerseniz herkes sever. Merhameti öğretin çocuklarınıza, kedilerin kuyruğunu çekmeyen, karıncaların yuvasını bozmayan, salyangozları ezmeyen... Köpekleri taşlamayan, ayaklarını, kuyruklarını kesmeyen! Ağaç dallarını kırmayan, çiçekleri ezmeyen, insanlara, eşyalara zarar vermeyen, sevmeyi öğretin çocuklarınıza!

Sakarya’da zevk için bacakları kesilip ormana atılan yavru köpek, insanlığın en büyük ayıplarından biri olarak tarihe yazılmalı. Zararsız küçücük bir can, konuşamayan, derdini anlatamayan tek ihtiyacı sevgi ve yemek olan minik bir köpek. Bu nasıl bir gözü dönmüşlük, nasıl bir kin?

Bu insanlara dur demenin hayvana, çocuğa, kadına şiddetin önüne geçmenin bir yolu yok mu? Neden yeni yasalar düzenlenmiyor, ağırlaştırılmış cezalar getirilmiyor? Örnek olsun diye kamuoyu önünde yaptırım uygulanmıyor? Madem ki insanların kararmış kalplerini iyileştiremiyorsak bu noktada devlet büyüklerimizin artık dur demek için adımlar atması gerekmiyor mu? Ömür Gedik olayın gecesinde sosyal medya hesaplarından; “Sakarya temsilcimiz yavru köpeği kesen adamı yüzde 90 buldum diye aradı. Eğer doğruysa ülkede hayvanlar için de adalet henüz olmadığına göre, gereğini yapacağız artık. Bizi bu hale getiren kanunlara selam olsun... Siz yasayı beklemeye devam edin!” paylaşımını yaptı. En korkutucusu da bu sanırım insanlar artık kendi adaletlerini kendileri aramaya kalkarlarsa olacakları düşünebiliyor musunuz? Ülke olarak zaten zor bir süreçten geçiyorken bir de insanların kendi adaletlerini kendilerinin aramaya kalktığını düşünmek istemiyorum. Küçücük bir  yavru köpeğe yapılan bu caniliği kınıyor ve artık hiç bir bayramda çocuklar boynu bükük olmasın, hayvanlar canice katledilmesin, kadınlar şiddet görmesin diye diliyorum. Hepinize iyi bayramlar.

Sevgi ve müzikler kalın...