İSTİKRARIN ADI ALANYASPOR

Mustafa YAŞAR 26 Eki 2020

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Son şampiyon Medipol Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un hala kendine gelemediği! Süper Lig'in geride kalan 5 haftasına damgasını vuran Aytemiz Alanyaspor dün de ligin yenisi ve iyisi Fatih Karagümrük'e şans tanımayarak 6.haftayı da yenilgisiz lider tamamladı.

Son şampiyon Medipol Başakşehir, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un hala kendine gelemediği! Süper Lig’in geride kalan 5 haftasına damgasını vuran Aytemiz Alanyaspor dün de ligin yenisi ve iyisi Fatih Karagümrük’e şans tanımayarak 6.haftayı da yenilgisiz lider tamamladı.

Akdeniz temsilcisi kadrosundan önemli isimleri gönderdiği ve ‘Erol Bulut sonrası ne olur?’ soruları altında başladığı ligde Çağdaş Atan yönetiminde iyi sonuçlara imza atmaya devam ederek dikkat çekerken benden yana da alkışı hak ediyor.

Efecan Karaca, Davidson, Bakasetas gibi silahlarını içeride, dışarıda iyi kullanan ve sonuca giden Alanyaspor dün Fatih Karagümrük karşısında da bu oyuncularının iyi performansıyla kazanan taraf olmayı bildi.

Devreyi Davidson’un attığı tek golle önde kapatan ancak Fatih Karagümrük kalecisi Viviano’ya da takılan ev sahibi bu yarıda rakip kaleyi 8’de 6 isabetli şutla yokladı.

Oldukça sert geçen ilk 45 dakikada 15 faule hükmeden maçın hakemi Mete Kalkavan buna karşılık sadece 1 kez sarı kartına başvurdu.

30 dereceyi bulan sıcak havaya rağmen yüksek tempolu bir futbol izledik Alanya’da.

Oyuna sonradan dahil olan Babacar, 62.dakikada boş kaleye atamadı.

Aynı Babacar 76.dakikada da gole çok yaklaşırken, 81.dakikada bu kez affetmedi ve maçın sonucunu belirleyen oyuncu oldu.

36 yıl sonra döndüğü Süper Lig’de dün ilk 11’inde tek Türk oyuncu bulunmadan maça başlayan Fatih Karagümrük ise ikinci yarıda da,  ilk yarıdan farklı bir görüntü çizmeyince kaybetmesi kaçınılmaz oldu.

Özetle…

Henüz çok erken ama Aytemiz Alanyaspor’un 6.hafta sonunda ki yenilgisiz liderliği çok değerli.

Akdeniz temsilcisi geçtiğimiz sezonda 6.haftayı yenilgisiz ve 14 puanla lider tamamlamış sezon sonu ise 57 puanla 5.sırada yer bulmuştu.

Bu sezon sonunda iyi başladığı ligi bu kez nerede bitireceği eminim ki bu hafta sonrası futbolun içinde ki herkesin artık çok daha merakı olacak.

O merakın cevabı için ise klişe deyişle ‘Önümüzdeki maçlara bakacağız.’