İSTANBUL BELEDİYELERİNDE SICAK GÜNLER

Neşe BERBER 05 Kas 2018

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
2019'daki yerel seçimlerde nasıl bir yol izleneceğini nasıl adaylar ile yola devam edeceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürekli duyuyoruz.

Belediye başkanlarının dürüst, şerefli ve bu ülkenin milli ve manevi değerlerine saygılı en önemlisi şehrine aşık bir insan olması gerektiğini, son günlerde gönül belediyeciliği adı altında duyduğumuz cümlelerini ve ‘tevazu’ çağrısını bilmeyen belediye başkanı ve belediye başkanı olmak isteyen aday kalmamıştır. Halkta artık başkanların bu özelliklerine bakıyor. Yani adayların halkta karşılığı olan isimlerle yola çıkılacağının altını net çizebilirim.

AK Parti'de hâlâ işbaşında olan bazı belediye başkanları, sırtını partiye daha da önemlisi Tayyip Erdoğan'a bağlayıp koltuğunu koruma yoluna gitti. Bunu yapan başkanlar zannediyor ki, bu fark edilmiyor. Halkın artık bunu gördüğü gibi Erdoğan’ın da gördüğünü apaçık söyleyebilirim.

İstanbul’da seçim heyecanı artık iyice arttığı bu günlerde...

Sabahtan akşama kadar sokaklarda gezerek o çocuğu kucağına alıp poz veren bu yaşlı ile sarmaş dolaş pozlar veren başkan devri bitti…

PR şirketleri ile çalışarak belediyenin kasasını boşaltan belediyenin reklamını yapıyorum diyerek kendi reklamını yapan bazı belediye başkanları biliniyor… Yanlış anlaşılmasın artık proje üretmeyen, çalışmayan, katkı sunmayan, sadece kendi belediyesi için değil, belediyesi ile birlikte Türkiye’nin ekonomisine katkı sunmayan belediye başkanları 2019'da gidici...

Oturduğu koltuğun hakkını vermedikleri gibi, Büyükşehir'e oynayanlar var AK Parti'de... Sadece halka gülümseyen gülümsemesinin de gerçek olmadığını düşündüğüm bazı başkanlar var…

Son günlerde Erdoğan’ın yakınına girebilmek için onun İstanbul’a gelmesini bir kare fotoğrafa girebilmek için büyük çaba harcayan başkanları görüyoruz.

Çok yoğunuz diyerek halkın içinde poz vermekle meşguller.

Şimdi İstanbul’da gideceğini sandığım belediye başkanlarını yazmamızda bir sakınca yok diye düşünüyorum.

Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı.

Arnavutköy ilçesi yeni İstanbul Havalimanı ile birlikte artık başka bir boyut kazandı. Zira buraya değer katabilecek yeni projelerle Arnavutköy’e katkı sunacak vizyoner bir belediye başkanının olması gerekli.

Bu arada CHP belediyelerinden İstanbul’da AK Parti’ye geçebileceğini düşündüğüm belediyeler de var.

Avcılar Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, Silivri Belediyesini, AK Parti iyi bir çalışma ile kendi bünyesine katabilir. Zira bu ilçelerde memnuniyetsizlik öne çıkmış vaziyette.

Bu arada CHP’de Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir adayı gösterileceğini duydum.