IRAK KUZEYİNE 150 KM İNMEK

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
ABD'nin Suriye'de Bağdadiye ve Irak'ta Süleymaniye'ye düzenlediği saldırıyı günlerce işleyen medyamız Türkiye'nin bu en son nokta operasyonunun yeterince üzerinde durmadı.

Irak kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinden ‘Kasım Engin’ kod adlı İsmail Nazlıkul, gizlenmek için kaçtığı Kandil’in iç bölgelerinde TSK ve MİT’in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Başına 10 milyon ödül konan teröristin Türkiye sınırından yaklaşık 150 kilometre uzaktaki yerini İHA’lar tespit etti, F-16’lardan oluşan Atmaca Filosu tarafından 1 tonluk akıllı bombalarla vuruldu.

ABD’nin Suriye’de Bağdadiye ve Irak’ta Süleymaniye’ye düzenlediği saldırıyı günlerce işleyen medyamız Türkiye’nin bu en son nokta operasyonunun yeterince üzerinde durmadı. Yine Mayıs 2020’de  MİT'in Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda PKK/KCK'nın sözde Mahmur alanı üst düzey yöneticisi Galya Bekir etkisiz hale getirilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Irak’ta yürüttüğü harekatlar ve MİT’in başarılı operasyonları sonrasında, bölücü terör örgütü PKK’nın merkez üssü olarak bilinen Kandil bölgesinde teröristlerle iletişimi zayıfladı. Son 2 yıldır TSK’nın sürekli olarak yürüttüğü hava operasyonları ve bölgedeki başarılı “Pençe” operasyonları kapsamında terör örgütüne ağır darbe vuruldu.

Kandil’de üst düzey teröristlerin en güvende hissettikleri yer olan terör kamplarında, nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilmesi, kırsaldan sızma girişimlerinin başarısız olması örgütü köşeye sıkıştırmış durumda. Öte yandan, TSK ve MİT’in ağır darbeler vurduğu örgütün, kış yapılanmasını gerçekleştiremediği ve koronavirüs salgını nedeniyle iyice zayıfladığı da bilinen bir gerçek.

GİZLİ KAHRAMANLAR

Bugün bazı medya virüsleri ile ifşa etme çabasında olan Türk İstihbaratının gizli kahramanları Libya’da, Suriye’de Irak’ta birçok başarılı çalışmayı gerçekleştiriyor. TSK ile MİB arasındaki başarılı uyum ile Türkiye düşmanları artık rahat dolaşamıyor. İsimler aziz Türk Milletinin kalplerine altın harflerle kazınan görevlilerimiz siz bu yazıları okurken yine bir hainin peşinde olacaklar. Son yıllarda yapılan bu çalışmaların ABD’de de olsa çoktan filmleri, dizileri yapılırdı. Bizde ise hala üst aklın artıkları sözde haber ve gazetecilik adına saldırılarına devam ediyorlar.

Gelinen durum itibariyle Hulusi Akar ve Hakan Fidan yönetimindeki iki kurumumuz Türkiye düşmanlarını nerede olursa bulacak güce sahip durumda. 15 Temmuz sonrası irinlerinden kurtulan devletimiz ülke savunması ve bekamız için ‘’tespit et, bul, yok et’’ stratejisi ile dosta güven düşmana korku salmaya devam ediyor. Bu millet sizinle gurur duyuyor.