"İNSANLARI ÖLDÜREREK YENEMEZSİN ÇÜNKÜ İNSANLAR ÖLÜR, FİKİRLER YAŞAR"

İlnur ÇEVİK 19 Eki 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Başlıktaki sözler dün gece kaybettiğimiz Prof. Oya Akgönenç'e ait. Yani Oya Abla hakka yürüdü ama sözleri hala kulağımda…

“İnsanları öldürerek yenemezsin çünkü insanlar ölür, fikirler yaşar.” Bugünkü gelişmelere ne kadar da uyan veciz bir cümle. İşte Oya Abla buydu.

Hep doğrunun ve gerçeğin savunucusu, sağduyunun sesi oldu. Uluslararası alanda adalet arayan, hak arayan bir uzmanımızdı ve hasta yatağında bizlere son sözleri “Sayın Cumhurbaşkanımıza söyleyin, doğru yolda ilerlemeye devam etsin, hiç şaşmasın, onu bütün kalbimle destekliyorum” oldu…

Yıllarca Erbakan hocanın danışmanlığını yapan Oya Abla aynı zamanda Fazilet Partisi’nden milletvekili seçilmişti. Seçilirken de Türkiye’nin ilk liste başı yapılan kadın siyasetçisi unvanını kazanmıştı.

Saadet Partisi’nde genel başkan danışmanlığı yaparken bile Cumhurbaşkanımızın baş destekçileri arasında yer aldı. Radyo ve TV programlarındaki açıklamalarına bakmanız bunu doğrular.

Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen kişiliği ile kalplerimizi fethetti.

Filistin davasının en büyük savunucuları arasında yer aldı. Türkiye’yi canı gibi sevdi ve uluslararası platformlarda korudu.

1939 İzmir doğumlu Oya Abla gitti ve bizleri geride mahzun bıraktı. Nur içinde yatsın mekânı cennet olsun. Ailesine, eşi Muhammed Maguiddin, oğlu ve kızına baş sağlığı diliyoruz.