İLK KABİNE

Serpin ALPARSLAN 11 Tem 2018

Serpin ALPARSLAN
Tüm Yazıları
Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Bakanlar Kurulu'nu açıkladı ve 16 bakandan oluşan kabine listesi belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki yeni Kabine listesine baktığımda iş adamlarının kabine dahilinde ülkemize etkin katkısını sunacağına inanıyorum.

Piyasalarda durum ise, Mehmet Şimşek isminin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olmaması, doların ateşini artırdı ama piyasalarca beklenen belirsizlik ortadan kalktı.

Açıkçası ben de çok umutluydum Mehmet Şimşek isminden. Çünkü dış ekonomi yönetimi Mehmet Şimşek politikalarını ve ekonomi dilini çok iyi biliyor, bu kadar tecrübenin kabine dışında kalması beni son derece şaşırttı. Ancak ümidimi kaybettirmedi, çünkü Başkan'a en yakın isimler henüz açıklanmadı. Bana kalırsa yakın yönetim içinde olma ihtimali halen yüksek gibi.

Son olarak, T.C Merkez Bankası toplantısı bu ayın 24'ünde gerçekleşecek. Yerel işveren ve dış ekonomi oyuncuları gözlerini Merkez Bankası’nın alacağı kritik hamleye dikti.

Açıkçası ben de bu durumda nasıl bir pozisyon alacağını merak ediyorum.

Ve...

ABD Merkez Bankası Fed baskısı önümüzdeki günlerde Dolar/TL açısından biraz zorlayacak gibi görünüyor.