Vakıf Katılım web

İLAÇ GİBİ GALİBİYET

Burhan AKDAĞ 30 Eki 2018

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Vodafone Park çok ilginç bir maça ev sahipliği yaptı.

2 kırmızı kart, kaçan 1 penaltı, 5 gol.

Fenerbahçe’nin ve Galatasaray’ın 3’er puan kaybettiği hafta, Şenol Güneş’in nasıl bir kadroyu sahaya süreceğini çok düşündüm? Acaba yine Necip’le mi başlayacak çok merak ediyordum. İlk 11’de Necip’i göremeyince çok şaşırdım. Bu şaşkınlığım Gökhan Töre’yi ve Mustafa Pektemek’i ilk 11’de görünce bir kat daha arttı. İnanılır gibi değil tam üç yıl sonra Mustafa Pektemek ilk 11’de sahadaydı.

Dün 11’de başlayan Mustafa Pektemek’in 3. dakikada golü atması sanki Şenol Güneş’e bir mesaj gibiydi. Erken gol Beşiktaş’ın maça önde başlamasına neden oldu. Golden birkaç dakika sonra Rizesporlu Orhan’ın kırmızı kart ile oyun dışında kalması Kartal’ı çok rahatlattı. Aslında bu durumun Şenol Güneş ve Fikret Orman’ı daha çok mutlu edeceği bir gerçekti. Çünkü Rizespor maçında kaybedilecek puan veya puanlar, Şenol Güneş’in ve Fikret Orman’ın geleceği konusunda tehlikeli sinyaller vereceği bir gerçekti.

Beşiktaş taraftarı perşembe günü Avrupa maçında alınan farklı mağlubiyeti unutmuş gibiydi..

İlk yarı her şey Beşiktaş’ın istediği gibi bitti. İkinci yarı Rize golle başladı. Beşiktaş 3. golünü attı ama Rocco kaleleri şaşırdı, kendi kalesine gol attı.

Protesto edilen Quaresma iki asist ve kaçırdığı penaltıya rağmen yine maçın yıldızıydı. 

Kadro dışı bırakıldığı yazılıp çizilen Caner, sakatlanan Gökhan Töre’nin yerine oyuna girdi. Golünü de atmasını bildi. Bir türlü istediği gibi şans bulamayan Mustafa Pektemek attığı goller ile kritik haftada Beşiktaş’ı rahatlatan oyuncu oldu. 50 dakika 10 kişi son yarım saati ise 9 kişi oynayan Rizespor’un Beşiktaş’ın karşısında hiç şansı yoktu.

Haftalardır sıkıntılı günler yaşayan Beşiktaş, Rizespor galibiyeti ile moral buldu. Ezeli rakiplerin mağlup olduğu bu hata 4-1 ile alınan 3 puan adeta ilaç gibi geldi.