İKİ YÖNTEMLE MEME BÜYÜTME

Op. Dr. Gülay BOZTOSUN
Tüm Yazıları
Düğünlerin ve mezuniyetlerin mevsimi başladı. Özgüvenli, bizi ifade eden tuvaletlerde estetik bir görüntüyü yakalayabilmek için iki yöntem ile meme büyütmeyi özetlemek istedim.

Augmentasyon Silikon yöntemi

Meme volumünün artırmak için yapılmaktadır. Meme dikleştirme operasyou ile kombine etmek gerekebilir. Özellikle doğum ve aşırı kilo kaybına bağlı sönmüş göğüsde dikleştirme ve silikon ameliyatını birlikte yapmak zorunludur.
Büyütme ameliyatından önce doktora beklentinizi çekinmeden anlatmalısınız ki beklentilerinizin ne kadar gerçekçi olduğunuzu tartışabilesiniz. Kişiye göre konulacak silikon protezin şekli yuvarlak ya da damla; silikon hacmi, değişir?

Belirleyiciler;

* Yaşam şekli ve spor,
* Deri kalitesi kalınlığı,
* Vücut yapısı omuz genişliği, kemik ve kas yapınız,
* Memenin mevcut volumü,
* Meme başınızın şeklidir.

Bu noktalara dikkat edilmediği takdirde mevcut bedeninize uygun giysilerin içine göğüslerinizi sığdıramazsınız, yine vücudunuzda orantısızlık oluşur.

Diğer önemli noktalar;

** Protezin meme dokusu altına mı kas altına mı yerleştirileceği,
** Protezi yerleştirmek için yapılacak cerrahi alanın (meme ucu, koltuk altı, meme altı) belirlenmesini doktorunuzla mutlaka konuşmalı ve bu konuda doğru bilgileri almalısınız.
Operasyon yaklaşık 45 dk ile 90 dk arasında değişmektedir. Büyütme operasyonuna dikleştirme eklendiğinde süre yaklaşık 90-120 dk olmaktadır.

Yağ Enjeksiyon uygulaması

İstenilen ölçülerde göğüslere sahip olmak için, en çok kullanılan metodlardan birisi yağ enjeksiyonu metodudur. Yağ enjeksiyonu ile, göğüslerde istenilen düzeyde büyüme gerçekleştirilebilir. Alanında uzman doktorlar tarafından profesyonel ve hızlı bir süreç içerisinde ilk olarak tahlil ve analiz süreci, ardından ise operasyon yapılabilmektedir.
Meme büyütme uygulamaları, her yaşda ki kadına yapılabilmektedir. Memelerde zamanla küçülme, zaman zaman oluşabilen sarkmalar meydana gelir, daha diri ve daha büyük göğüslere ulaşabilmek için kadınlar bu operasyonları tercih etmektedirler.
İmplant gibi yabancı cisim istemeyen, yada daha doğal görünüm isteyen hastalar için idealdir.
Türkiye’de; kadınların meme estetiği alanında en çok tercih ettiği yöntemlerden birisi olan yağ enjeksiyonu ile meme büyütme uygulaması, son yıllar da implantı ile büyütmenin önüne geçmiştir. Sonuçları bakımından da çok tatmin edicidir.