HER VEDA YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR

Musa ALİOĞLU 05 Nis 2019

Musa ALİOĞLU
Tüm Yazıları
Türk Hava Yolları'nın Basın Müşavirliği, Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sayın İlker Aycı'nın basın toplantısına davet ettiğinde bunun bir veda buluşması olduğu belliydi. 

THY Teknik, Uçak Bakım hangarındaki bu toplantı 1912'den bu yana havacılık faaliyeti yapılan Yeşilköy Havalimanı'nın artık görevinin sona erdiğini anlatıyordu. 

İlker Bey, Abdülkerim Çay, Ahmet Okumuştur, Ahmet Bolat, Akif Konar, Aykut Alpa ve Turhan Özen'ın yanı sıra Özel Büro Başkanı Kemal Öztürk ve Basın Müşaviri Yahya Üstün'ü da yanına alarak düzenlediği toplantıda taşınma detaylarını verirken, bu işin de altından alın akıyla kalkacaklarının görüntüsünü veriyordu. 

Atatürk Havalimanı'ndaki uçuş ekiplerinin brifing odası her zamanki gibi yoğundu.

En ilginci de uçuşa giden tüm ekipler hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyordu. Herkes hüzünlü, herkes az da olsa buruk. Ne de olsa yuva terkediliyor yeni ufuklara yelken açılıyordu.

Ama unutulmasın ki, Atatürk Havalimanı'ndaki bu veda İstanbul Havalimanı'ndaki yeni bir başlangıç olacaktır.

THY Başkanı Aycı, toplantıda taşınmanın gizli kahramanını da anons etmeyi ihmal etmedi. 

686 TIR kamyonuyla, 1386 aracı ve de 50 bin ton alet edevatın taşınacağı bu tarihi göçün beyni THY Havaalanı Yatırım ve Planlama Müdürü Serap Okçu idi. Dünyada bir ilk olan bu dev operasyona kadın elinin değmesi başka bir güzellik. Kurmaylarıyla İstanbul halkını iki günlük fedakarlığa davet ederken, üslubu ve dili oldukça nazikti. 

THY'yi bulunduğu yerden daha yükseğe taşıyan ekibin lideri olarak taşınmadan sonra daha büyük ve daha önemli işlere imza atacaklarının kararlılığını ifade eden Başkan Aycı, konuşmasının sonunda yeni havalimanı konusunda siyasi iradeyi ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, ulaştırma bakanlarına, bürokratlara, işletmeci firma TAV CEO'su Sani Şener'e basın mensuplarına ve tüm çalışanlara teşekkür ederken duyguluydu. Böylesi zor bir operasyonu gerçekleştireceklerinden hiç şüphemizin olmadığını belirtiyor, THY'yi layıkıyla ve en iyi şekilde yönettikleri için biz de Aycı ve uyumlu ve çalışkan ekibine teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. 

Yeni havalimanında görüşmek üzere.  

İyi uçuşlar Türkiye'm.