HELAL OLSUN SANA KONYASPOR!

Süleyman KORKMAZ 07 Ağu 2017

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Samsun'daki dev kupa final maçında forma renkleri farklı olsa da sistemleri aynı iki takımı izleme imkanı bulduk.

Samsun’daki dev kupa final maçında forma renkleri farklı olsa da sistemleri aynı iki takımı izleme imkanı bulduk. Beşiktaş’ın tehlikeli adamlarını adam adama ile savunan Konyaspor’a Kartallar da benzer müdahale gösterdiler. Ancak kimin neyi daha iyi yaptığını Fofana ile Traore ikilisi gösterdi. Fofana’nın taşıdığı topla buluşan Traore kaleci Fabri’yi çok usta bir vuruşla avladı. Oysa golden önce Beşiktaş rakip kalede biraz daha etkili daha gole yakın olan taraftı. Ama Konyaspor biraz kaleci Serkan’ın biraz da şansının yardımıyla da olsa gol yemediği gibi çok rahat bir pozisyonda da iki usta ayağın yardımlaşmasıyla Beşiktaş’ı şok etti. Traore’nin rahatça vuruş yapması ve adeta penaltı atar gibi köşe seçmesi kuşkusuz Beşiktaş defansının büyük zaafıydı. Tezata bakınız ki, Beşiktaş’ın en çok alkışlanan oyuncusu Pepe ile müdahaleleri hep beğenilen Tosic Kartal’ın savunma oyuncularıydı.

Yenilenen Samsun 19 Mayıs Stadı’nda futbolun hasını oynayan Konyaspor’a her şeyi şu andaki teknik patronu Mustafa Reşit Akçay’ın kazandırdığını düşünmeyiniz bu takım bu cesareti, bu yardımlaşmayı, top kapmayı, mücadeleyi Aykut Kocaman’dan miras kalmış bunu net olarak hissettiğimizi belirtmeyi görev biliyoruz.

Oyunun ikinci yarısında Beşiktaş’ın daha etkili ve atak olacağını beklentileri vardı ama Konyaspor hem alanları iyi kaparak hem de çok iyi yardımlaşarak buna uzun süre izin vermedi. Ömer Ali’nin altı pastan uzak kale direğine yaptığı vuruş kaleci Fabri’nin kontrolüne rağmen ikinci gol şansı olabilirdi.

Hem temkini tercih etmesiyle dikkatimizi çeken Şenol Güneş pabucun beklediğinden daha pahalı olduğunu görünce Negredo ile Caner’i sahaya sürdü. Caner oyunda idi ama Negredo’ya beklediği toplar atılmadı. Konyaspor’un ikinci yarıdaki en büyük hatası ayağa top yapmak yerine gelişi güzel toplar kullanmaları oldu. Oysa Fofana ve Traore gibi hızlı oyuncuları defansın arkasına kaçırarak Beşiktaş’ın başına bela olabilirlerdi. Nitekim Fofana yaklaşık 35 metreden Fabri’nin yüreğini ağzına getirdi. Ancak futbolu cazip yapan olay dün Samsun’da da gerçekleşti. Taç atışında Caner, Cenk’i gördü ve harika bir vuruşla skora dengeyi getirdi.. Alkışlanan Pepe’nin sebep olduğu penaltı ile Konyaspor ter dökerek emek vererek sürdürdüğü maçı Skubic’in golüyle süper kupanın sahibi oldu.

E Şenol hocam senin Beşiktaş’a kazandırdıklarını hiç birimiz es geçmiyoruz ve takdir ediyoruz ama sen de ayaklarını yere basma alışkanlığından vaz geçme. Beklentimiz ve isteğimiz budur. Seni de tebrik ederiz Mustafa Reşit hocam süper kupayı kazanmak kolay şey değil. Başardığın için tebrik ederiz…

Ve en büyük alkış harika bir mücadele izleten iki takım futbolcularını tebrik ederiz. Bu sıcak ve nemli havada onların sahada başardıkları az şey değil.