​HAYDİ TÜRKİYE'M YİĞİTLER İÇİN SELAM DUR!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Onlara Türkiye Ampute Futbol Takımı diyorlar ama biz millilerimiz diyeceğiz çünkü gerçekten öyleler.

Onlara Türkiye Ampute Futbol Takımı diyorlar ama biz millilerimiz diyeceğiz çünkü gerçekten öyleler. Kimseyi kimseyle kıyaslayacak değiliz. Lucescu ve millilerin bize hep ters gelen İzlanda karşısında elde ettikleri üzücü sonucu bile artık ahlarla vahlarla karşılamıyoruz çünkü yüreklerini ve var olan her şeylerini sahada gösteren milli futbolcularımız var.

Koltuk değnekleri onların elleri kolları sanki ama ayakları öyle becerikli, öyle önemli ki, bütün güzellikler onların ayaklarından geldi. Finale kadar çeyrek finalde Rusya’yı yarı finalde Polonya’yı eleyen ay-yıldızlılarımız finalde İngiltere’nin karşısında aslanlar gibiydiler.

Maçın ilk yarısının bitimine kısa bir süre kala millilerimizin takım halindeki baskılarının sonucunda Ömer harika bir vuruşla hepimizi sevince boğan Ada’larda karalar bağlanmasına sebep olan golünü atmayı başardı.

Vodafone Park’taki harika geceyi seyircilerimiz tezahüratlarıyla, millilerimiz de futbollarıyla sadece içimizi ısıtmakla kalmayıp aynı zamanda ülkemize moral aşısında da bulundular.

Oyuncu değişimli, yarım sahalı alışık olmadığımız ortamda oynanan mücadelede eksik yönlerini kendilerine bahşedilmiş yetenekleriyle kapatmakla kalmayıp üstünlük gösteren milli takımımızda kalecimizden golcümüze kadar bütün yiğitlerimiz gönülleri fethetmenin gururunu yaşadılar.

Nelere dur deyip ne zor pozisyonlara geçit vermeyen milli futbolcularımız İngiltere’den Ray’ın uzaktan şutuyla gelen beraberlik golüne engel olamadılar. Bütün dert ve sıkıntılarımızı Osman, attığı golle bitirerek bir dakika kadar süren kabusa son veren kahramandı. O sadece bir yıldız değil aynı zamanda yıldızlarımızın da kaptanlığını yapan isimdi.

Önce Ömer sonra Osman’ın golleriyle millilerimiz İngiltere’yi 2-1’le geçerek Avrupa Şampiyonu olmanın gururunu yaşadılar, yaşattılar.

Kim demiş futbolda Avrupa Şampiyonluğumuz yok diye... İşte ay-yıldızlı kırmızı-beyazlı futbolcularımız hem de İngiltere’yi yenerek Avrupa Şampiyonu oldular. Onları unutmak, onları hatırlamamak mümkün mü?

Haydi Türkiye’m, bu yiğitler için selam dur!