HAYALLERİN SAHNESİ; "HARBİYE"

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Harbiye Açık Hava Sahnesi'nde gösteri yapan ilk kadın komedyen Yasemin Sakallıoğlu. Binlerce km uzaktan ayakta alkışlıyorum seni.

Yolu sanattan geçen herkesin hayalidir bir gün Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne almak. Yaz geldi mi “EN”lerin boy gösterdiği, alkışların hiç susmadığı, herkesin özendiği, olmak istediği sahne. Hatta ben konservatuarı bitirdiğimde şarkı söyleyip dans edeceğim diye diretirken babam bana, sen klarnetini çal ben sana Harbiye kapılarını açayım derdi. Ama yok ben şarkı söyleyeceğim diye diretiyorum hala. Ahh neyse neyse, işin özü hayaldir, sevdadır ve zordur Harbiye sahnesine kendi isminle çıkmak. Ve birkaç gün önce hayalini gerçekleştiren bir kadının videolarına denk geldim sosyal medyada, o sahneye kendim çıkmışım gibi gurur duydum.

Harbiye Açık Hava Sahnesi’nde gösteri yapan ilk kadın komedyen Yasemin Sakallıoğlu. Binlerce km uzaktan ayakta alkışlıyorum seni. Herkes gibi onunda hayalleri arasında o sahnede olmak varmış ve gördüğüm üzere tıka basa doldurmuş konser alanını. Nasıl güzel bir an, nasıl güzel bir heyecandı kim bilir. Hiç takdir görmeden geçen bir çocukluk, hep ikinci sıraya koyulma ve buna rağmen en başarılı olabilme gururu! Ne güzel iş başarmışsın be Yasemin. O sahnede seni izleyemedim ama devamının geleceğine eminim seni izlediğimde ailemden biri, bir ilki başarmışçasına seni alkışlayıp şu andan daha büyük gurur duyacağım. Yolun açık olsun.