HANGİ GAZETEYİ OKUMALIYIM?

Tahir DİNÇ 06 Mar 2017

Tahir DİNÇ
Tüm Yazıları
Günlük olarak gazete bayilerinden gazete alarak okumayı planlıyorsanız ve hangi gazeteyi okuyacağınıza karar veremiyorsanız yazımızı okumanızı tavsiye ederim.

Daimi takip edeceğiniz gazete araştırması içerisindeyseniz Türkiye'nin en genç gazetesi Yeni Birlik Gazetesi'nden biraz bahsetmek istiyorum. Şunu en başta belirtmeliyim ki gündemi inanılmaz derecede yakından takip eden büyük bir kadroya sahip. Anlık olarak web sayfaları gazetebirlik.com üzerinden haberler paylaşılırken, aynı zamanda gündemle ilgili oldukça önemli tespitlerede gazetelerinde yer veriyorlar. 

Kısaca gündemi takip etmek için gazetebirlik.com, gündemin ötesine geçmek içinse gazeteyi satın almalısınız. Gazetenin en önemli özelliği ise "Gündem Hakkında Önemli Tespitler" uzmanlar tarafından sıklıkla paylaşılıyor. Her günün gazete manşetinde gündeme dair en kritik konulara değindiğini belirtebilirim.

Yeni Birlik Gazetesi Tüm Siyasi Haberler

Yeni Birlik Gazetesi öncelikle neredeyse tüm gazete bayilerinden bulabileceğiniz günlük siyasi gazetedir. Sadece gazete bayilerinden değil E-Gazete bölümünden de online gazete okunabilir. Bir gazeteden aradığınız siyasi, kültürel, spor ve diğer konular üzerine detaylı haberlerde yine gazete içerisinde yer alıyor. Gazetebirlik.com ise her geçen gün kendi kendini geliştirir durumdadır. Sitemizin de her gün geliştirme süreci olmaktadır. Bu konuda da bir görüş bildirmek isterseniz Künye kısmından gazete yönetimine ulaşabilirsiniz.


Ülkemiz Okuma Alışkanlıkları Üzerine Özeleştiri

Lisans programını "Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği" bitirmiş ve 2 yıl öğretmenlik yapmış birisi olarak burada ilk öz eleştiriyi kendi meslek grubuma yapmak istiyorum. İlkokul çağındaki çocukların en iyi öğrendiği metod "Model alarak öğrenme" metodudur. Burada okuma alışkanlığı kazandırmak isteyen öğretmen sınıf içerisinde son okuduğu kitaptan ne kadar keyif aldığını anlatmalı ve çocukların karşısında da kitap okumalıdır.

Aynı şekilde anne ve babalarda burada çocukların karşısında ellerine kitap alıp ara arada olsa okumalıdır. Teşvik etmeli ve ödüllendirmelidir. Bu şekilde kitap okuyan nesiller "Empati, yorumlama, farklı açılardan düşünme" gibi bir çok kritik bilgiyi de edinmiş olacaklardır. Yeterli okuma rakamlarımızın olmamasından dolayı maalesef kitap basım konusunda da karşımızda şu şekilde bir istatistik çıkıyor.

kitap-basimi

Kendi yazdığım "Geleceğin İzleri" isimli 300 sayfalık romanın 215. sayfasında 2 yıldır takılı kalmış birisi olarak, bir kitap yazmanın inanılmaz zor olduğundan rahatlıkla bahsedebilirim. Bu sebeple her aldığım kitapta yazarın yazım sürecindeki duygu düşüncesini de hissederim. Elbette gazete okumalı, gündemi takip etmeliyiz. Fakat; daimi olarak bir köşede de her zaman takip ettiğimiz, okuduğumuz bir kitapta olmalıdır. 

Kitap okuma konusunda rakamlar hiç iç acıcı değil. İngiltere ve Fransa'da her 100 kişiden 21 tanesi takip ettiği, okuduğu bir kitap bulunmaktadır. Ülkemizde ise 10.000 kişide 1 tanesi 1 kitap okumakta.