Vakıf Katılım web

HANDE YENER MÜZİK KARİYER YOLCULUĞUNDA KENDİ KENDİNİ AŞIYOR

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
21. Yüzyıl Türk Pop Müziğinin İmparatoriçesi =Kraliçesi Hande Yener müzik kariyerinde yeniliklerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. 

İki günde iki single. Hande Yener, iki ayrı single ile müzikseverlerle buluşuyor. Başarılı popçu, 7 Şubat'ta İngilizce, 8 Şubat'ta ise Türkçe single’ını Poll Production etiketiyle dinleyicilerin beğenisine sundu. 

‘Gravity’ şarkısının sözü, müziği ve aranjesi Mert Ekren’e ait. ‘Aşk Tohumu’ isimli şarkının sözü ve müziği İlyas Yalçıntaş, aranjesi ise Ümit Kuzer imzası taşıyor.

Dünyaca ünlü sanatçı Faydee’nin eşlik ettiği ‘Gravity’ şarkısının video klibi Gülşen Aybaba yönetmenliğinde Batum’da çekildi. Hande Yener ve Faydee’nin klipteki kıyafetleri ise Miin by Kadir Kılıç imzası taşıyor.

‘Aşk Tohumu’ isimli şarkısının video klibini Benart Stüdyoları’nda çeken Yener, Miin by Kadir Kılıç imzalı kıyafetlerle kamera karşısına geçti. Aşk Tohumu şarkısıyla müzikte yeni bir akımı başlatmış oldu. Hande Yener fark atmıyor, fark yaratıyor... 

OSCAR'DA İLK SUNUCUSUZ ÖDÜL TÖRENİ

Oscar töreni bu yıl ilk kez sunucusuz olarak yapılacak. 
Sinema dünyasının en önemli ödüllerinden olan ve "Oscar" olarak bilinen ABD Akademi Ödülleri, 30 yıldır ilk kez, resmi bir sunucu olmadan yapılacak.

ABC Entertainment Başkanı Karey Burke ve Akademi'den bir sözcü, ABC News'e yaptığı açıklamada, Oscar ödül töreninin bu yıl resmi bir sunucusunun olmayacağını duyurdu.

Oscar Ödül Töreni'nin sunuculuğunu yapması planlanan Amerikalı oyuncu ve komedyen Kevin Hart, aralık ayında sosyal medyadaki homofobik paylaşımlarının yol açtığı tartışma nedeniyle bu görevden çekildiğini açıklamıştı.

Hart'ın çekilmesinin ardından törenin sunucusuz yapılacağı iddiaları ortaya atılmış ancak bugüne kadar herhangi bir teyit gelmemişti.

2019 Oscar Ödülleri, 24 Şubat'ta ABC kanalında canlı yayımlanacak törenle sahiplerini bulacak.

Oscar Adayları 

En İyi Film

BlacKkKlansman
Black Panther
Bohemian Rhapsody
The Favourite
Green Book
Roma
A Star Is Born
Vice

En İyi Yönetmen

Spike Lee (BlacKkKlansman)
Pawel Pawlikowski (Cold War)
Yorgos Lanthimos (The Favourite)
Alfonso Cuarón (Roma)
Adam McKay (Vice)

En İyi Kadın Oyuncu

Yalitza Aparicio - Roma
Glenn Close - The Wife
Olivia Colman - The Favourite
Lady Gaga - A Star Is Born
Melissa McCarthy - Can You Ever Forgive Me?

En İyi Erkek Oyuncu

Christian Bale - Vice
Bradley Cooper - A Star Is Born
Willem Dafoe - At Eternity's Gate
Rami Malek - Bohemian Rhapsody
Viggo Mortensen - Green Book

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Amy Adams (Vice)
Marina De Tavira (Roma)
Regina King (If Beale Street Could Talk)
Emma Stone (The Favourite)
Rachel Weisz (The Favourite)

En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Mahershala Ali (Green Book)
Adam Driver (BlacKkKlansman)
Sam Elliot (A Star Is Born)
Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me)
Sam Rockwell (Vice)

En İyi Yabancı Film

Capernaum (Lübnan)
Cold War (Polonya)
Never Look Away (Almanya)
Roma (Meksika)
Shoplifters (Japonya)

TEKNOLOJİDE HUAWEI DÖNEMİ 

HUAWEI Türkiye’nin iletişim partneri Pure tarafından hazırlanan P smart 2019 televizyon reklamı kampanyası yayına girdi.

Huawei P smart 2019, reklam filminde alışıldık olanın dışında yeni alternatifler sunuyor. Son yılların seyahat trendlerini inceleyen marka, reklam filminin çekimlerini bu seyahat trendlerine alternatif olacak rotalarda gerçekleştirdi. Reklam kampanyası, Huawei’nin stratejisinden prodüksiyonuna kadar her aşaması Türkiye’de hazırlanmış ilk 360 derece lansman olmasıyla da öne çıkıyor. TV, internet, basın ve outdoor kullanımlarıyla başlayan kampanya, çeşitli online offline entegrasyonlarla yıl boyunca devam edecek. P smart 2019 reklam filmiyle de gençleri Kurtalan Ekspresi, Güroymak Köyü, Tazı Kanyonu ve batık şehir Halfeti gibi alternatif rotalar keşfetmeye çağırıyor. Çekimleri 6 günde tamamlanan reklam filmi Pure imzası taşıyor.

TÜRKİYE'DE MÜZİKAL YAPILABİLİYORMUŞ.. ALICE MÜZİKALİ 

Lewis Carroll tarafından yazılan ve bugüne kadar 174 dile çevrilerek edebiyatın eşsiz eserlerinden biri olma özelliğine sahip “Alice Harikalar Diyarında”, Serdar Biliş’in yönetmenliği ve Beyhan Murphy’nin koreografisi ile çağdaş bir müzikal uyarlama olarak sahnedeki yerini alıyor…

“ALICE” adı ile izleyicisiyle buluşacak olan müzikalde Serenay Sarıkaya “Alice” olarak izleyicisinin karşına çıkmaya hazırlanırken, Ezgi Mola “Kraliçe”, Enis Arıkan “Tavşan”, Şükrü Özyıldız “Şapkacı”, İbrahim Selim “Kral”, Merve Dizdar ise “Kedi” rolü ile başrolleri paylaşıyor. 

Zorlu PSM, BKM ve Id ortak yapımcılığında, dünya sahnelerinin dev prodüksiyonlarına ev sahipliği yapan Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyicisi ile buluşuyor olan müzikal; dev sahne prodüksiyonu, etkileyici görsel efektleri, benzersiz kostümleri, müzikleri ve birbirinden yetenekli oyuncu kadrosu ile büyüleyici bir sahne şovuna hazır! Şimdiden yerinizi alın.

Ben kimim? Hangisi gerçek, hangisi sanal?

Kendini yaşadığı hayatın içerisine sıkışmış hisseden Alice, bir mobil uygulamanın çağrısına uyar ve beyaz tavşanı takip ederek sanal bir dünyanın içine dalar.

“Ben Kimim?” sorusuna cevap ararken kendini fantastik bir dünyada bulan Alice, hayal gücü zenginliğiyle bu yeni evrende kendi cesaretini sınayacak, korkularıyla, arzularıyla baş başa kalacaktır.  

“Alice” müzikali, gerçek hayattaki iletişimin yalnızlaştırdığı günümüz sanal dünyasında savrulan bir genç kızın, büyüme hikayesidir.

Oyuncular: Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola, Enis Arıkan, Şükrü Özyıldız, İbrahim Selim, Merve Dizdar

Günün Sözü: 

Mecnun gibi dolanıyorum çöllerde. Hayal beni yeldiriyor yel gibi. Ah çeker ağlarım gurbet ellerde. Durmaz akar gözüm yaşı 

AŞIK VEYSEL