HADİ BAKALIM BUYURUN!

Fehmi KETENCİ 16 Tem 2020

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Şimdi şampiyonluk yolunda zorlu son iki hafta kaldı.

       Geçtiğimiz hafta sporla ilgili köşe yazıma şöyle bir başlık atmıştım; “Süper Lig tıknefes” ve yazıya girerken şöyle bir giriş cümlesi kullanmış, sonra da 30. ve 31 hafta karşılaşmalarının sonuçlarıyla ve tahmini 31. Hafta Lig puan durumuyla ilgili bilgiler vermiştim.

      Başlık sonrası yazı girişindeki yorum cümlem şöyleydi: başlıktakı Süper Lig Tıknefes sözüm şu anki duruma gerçekten tam anlamıyla “cuk” oturacak gibi.”

      Gidişata göre, öngörü gibi görünen, ama; geçtiğimiz hafta sonu oynanan 32. Hafta karşılaşmaları sonrasında ortaya çıkan durumun, bir hafta öncesinden tam olarak yansıttığı görüntüydü. 32. Hafta, alınan sonuçlarıyla tam anlamıyla bir sürprizler haftasıydı. Hafta dört puan farkla lider olarak giren Başakşehir, Konya’da, dört puan gerisinde takip eden Trabzonspor ise; Denizli deplasmanında, zorluk dereceleri çok yüksek maçlara çıktılar. Oynadıkları takımlar düşme hattındaydılar ve kaybederlerse kendilerini iyice düşme hattı ateşine atmış, bunun karşısında; Başakşehir ve Trabzonspor puan kayıplarıyla şampiyonluk yolunda yara almış olacaklardı. Bu iki maçın oynandığı hafta Süper Ligde uzun zamandır rastlanılan bir durum değildi.

       Lider Başakşehir; deplasmanda oynadığı Konyaspor karşısında, karşılaşmaya neredeyse 1-0 galip başladı. Ama, asıl olanlar ondan sonra oldu. Konyaspor can havliyle geri döndü ve kısa sürede 3-1 öne geçti. Daha sonra Başakşehir 3-3 bereberllği sağladı. Karşılaşma sonuna doğru Konyaspor hız kesmedi, bir gol daha bularak karşılaşmayı 4-3 kazandı. Aynı saatterde Denizli’de oynanan karşılaşma sonucunu beklemeye başladılar.  

      Denizli’de de aynı senaryo yaşanıyordu! Denizlispor karşısında galip duruma geçen Trabzonspor; düşme hattı ateşinde, can havliyle mücadele eden rakibine direnemedi, maçı 2-1 kaybetti. Konya’dan puan alamayan Başakşehir’e nazire yaparcasına puan alamadı ve şampiyonluk yolundaki beklentilerini son iki haftaya taşıdı.

      Haftadan kim karlı çıktı belli değil ama; son iki haftaya dört puan önde lider giren Başakşehir için “biraz daha avantajlıdır” demek daha doğru bir değerlendirmedir.

      Şimdi şampiyonluk yolunda zorlu son iki hafta kaldı. 34. ve 35. Haftalara girerken, şampiyonluk kovalayan zirvedekilerin ve ateş çemberi içindeki düşme hattındakilerin son durumuna bir bakalım.

      31. Hafta karşılaşmasını Konya deplasmanında mağlup kapatan Başakşehir; 66 puanla zirvede, Trabzonspor; dört puan gerisinde 62 puanla ikinci sırada. Fenerbahçe’yi İstanbul’da 2-1 yenen Sivasspor; 57 puanla üçüncü, deplasmanda Malatyaspor’u 1-0’la geçen Beşiktaş; 56 puanla dördüncü, Ankaragücü’ne deplasmanda 1-0 yenilen Galatasaray; 52 puanla beşinci, Alanyaspor; 51 puanla altıncı ve Sivasspor’a evinde yenilen Fenerbahçe; 50 puanla yedinci durumdalar.

      Buyurun boşluk doldurmacaya, Şampi… !

      Zirvede durum bu ama asıl fırtına düşme hattında kopacak.

      Son iki haftaya girerken düşme hattındaki son altı sıra şöyle;

      Gençlerbirliği, 36 puanla 12. / Denizlispor 35 puanla 13. / Konyaspor 33 puanla 14. / YeniMalatyaspor, Çaykur Rizespor ve Kayserispor; 32’şer puanla 15.16.ve 17. sıradalar. Son sırada ise; 29 puanla Ankaragücü yer alıyor.

      Burada işler iyice karışık. Son iki haftaya girerken, “Altta kalanın canı çıksın” bir durum yaşanıyor.  Puan cetveli son yedide yer alan takımlar, matematiksel olarak düşme hattındalar. Ancak; Gençlerbirliği ve Denizlispor bu takımlar içinde daha avantajlı görünüyorlar.

      Geçen hafta attığımız “Süper Lig tıknefes” başlığı bu hafta da etkisini sürdürüyor. Zirvedeki Başakşehir; kalan iki hafta karşılaşmarının ilkinde galip gelip, üç puan alması durumunda, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş olacaktır.

      Düşme hattındaki kesin durum ise, son haftaya kalabilir, son hafta karşılaşmalarından çıkacak sonuçlara göre kesinleşecektir.

      Asıl bilinmeyen; bir süredir sırtını VAR kararlarına dayamış hakemlerimiz bu zor dönemin son düzlüğünde ne yapacaklarıdır.

 Sözü şöyle bağlayalım. “Buna yorum yapmak oldukça zor.”