GÜZEL BİR PAZAR GÜNÜ

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Bir gazetecinin şarkı söyleyip 'Anne Ben Artist Oldum!' demesine şaşırıyorum.

 Hepinize merhaba…

Şöyle bir düşünüyorumda; bir dönem ne kadar manken varsa, bir hevestir eline mikrofon alan bizleri kötü sesi ile zehirleyerek şarkı söyleme yarışına girmişti. Neyse ki artık teknoloji bu konuda fazlaca ilerledi de cihazlar insan sağlığına zararlı her sesin üstesinden geliyor. Ama bu sefer karşılaştığım çok başka bir durum, yani bir mankenin şarkı söylemesine şaşırmıyorum da, bir gazetecinin şarkı söyleyip ‘Anne Ben Artist Oldum!’ demesine şaşırıyorum. Olacak iş değil. Nerede görülmüş? Adam gazeteciliği bırakıp artist olmaya karar veriyor. İrfan Değirmenci, yıllar önce ‘Çalar Saat’ isimli programı ile ailemizin bir ferdi olmuştu zaten, bir röportajından alıntılıyorum; "Eskiden, “Reytinglerde en iyi benim” diye övünürdüm, şimdi reyting lafını ağzıma almıyorum. Seyirci size öyle bir tokat atar ki neye uğradığınızı şaşırırsınız, çıkacak ekran bulamazsınız." diyen adam şimdilerde kendini sahnelera attı. Düşünüyorum acaba bu aslında ülkemizde sahneye çıkmanın çok kolay olduğunun göstergesi mi? Yoksa başarının simgesi mi? Sonra ben bile kendisine mesaj atıp gönüllü olarak ekibinde olmak istediğimi söylediğimi hatırlayınca kesinlikle büyük bir başarı olarak görüyorum. Evet bizim başarılı bir haberci olarak tanıdığımız İrfan Değirmenci artist olmaya yolunda adımlarını atmaya başladı. Ayrıca geçmiş yıllarda tiyatro çalışmaları da yapmış, demek ki zaten sahneye de bir aşinalığı vardı. 

Ülke şartlarının işsiz bıraktığı Değirmenci, haber anlatmanın dışında ne gibi yetenekleri olduğunu sorguladığı 6 ayın ardından her zaman en iyi yaptığı şeyi yapabileceğine karar verip: insan öykülerini ve insanlık hallerini kendine özgü üslubuyla anlatmaya devam etmeye karar verir, ancak bu kez Tv ekranında değil, sahnelerde. ‘Anne Ben Artist Oldum’, İrfan Değirmenci'nin ünlü olma, şöhretle baş etme, şöhreti toplumun faydasına kullanma gibi konuları mizahi bir dille irdelediği iki perdelik, müzikli tek kişilik gösterisi. İrfan Değirmenci, stand-up gösterisinde seyircilere yalnızca TV'den tanıdıkları bir ismin farklı becerilerini görme şansı vermiyor, aynı zamanda kendi içlerindeki gizli yetenekleri de ortaya çıkarmalarına imkan tanıyor! ‘Anne Ben Artist Oldum’ İzmir’de sahnelenmeye başladı. Ben bu projenin tutacağına ve daha da büyüyüceğine inanıyorum. Açıkçası izlemeden sahnesi ve yetenekleri ile ilgili bir yorum yapamayacağım fakat dinlediğim üzere sesi Türk Sanat Müziği icrasında çok başarılı. İstanbul sahnesini izlemek için sabırsızlanıyor ve adım attığı bu yolda başarılarının devamını diliyorum. 

Kamu kuruluşları ve idari izinli özel çalışanlar için 10 günlük bayram tatiline başladık, yaz tatilinin dinlenebileceğimiz resmi son 10 günü de diyebiliriz. Tatile çıkacaklar için yazlık mekanlardaki konser takvimlerinden bir kaçını paylaşmak isterim, malum açık hava konserlerine veda etmemize saylı günler kaldı. Öncelikli olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen fener alaylarının ardından Beşiktaş Belediyesi’nde Enbe Orkestrası konseri, Beylikdüzü Belediyesi’nde Şebnem Ferah konseri, Kartal Belediyesi’nde Hayko Cepkin konserleri ücretsiz olarak katılabaileceğiniz konserler arasına ekleyebilirsiniz. 

Bayramda Kıbrısta; Sıla, Levent Yüksel, Alişan ve Ebru Gündeş konserleri seyircileri ile buluşacak. 

Antalya’ da ki oteller zincirlerinde Mega Star Tarkan, Işın Karaca, İbrahim Tatlıses, Mustafa Ceceli, Funda Arar, Nükhet Duru, Sertab Erener, Volkan Konak, Gökhan Tepe, Ziynet Sali, Zara, Altay, Serdar Ortaç, Bengü ve Ferhat Göçer rüzgarı esecek. 

Bodrum’da İskender Paydaş, Fatih Erkoç, Tan Taşçı, Mehmet Erdem, Selam Şahin, Gülşen, Cem Belevi, Asena, Seyyal Taner, Semiha Yankı, Tuğba Yurt, Fatih Ürek sahne alacak isimlerin bir kısmı. Hepinize müzik ve sevgi dolu güzel bir bayram diliyorum, önümüzde ki hafta Havana sokaklarından çok özel paylaşımlarımla sizlerle olacağım. 

Sevgi ve müzikle kalın…