​GURURLAN BEŞİKTAŞ GURURLAN TÜRKİYE

Burhan AKDAĞ 22 Kas 2017

Burhan AKDAĞ
Tüm Yazıları
Bazı maçlar vardır insanın kalbini küt küt attırır, nefes almakta zorlanırsın ve sürekli karnın ağrır.

Bazı maçlar vardır insanın kalbini küt küt attırır, nefes almakta zorlanırsın ve sürekli karnın ağrır. İşte önemli maçın heyecanı böyle oluyor, böyle durumlar tüm sezon boyunca birkaç kez yaşanır. İşte Vodafone Park’ta böyle bir maç izledim.. Benim durumum böyleyse futbolcu ve Şenol Güneş’in durumu kim bilir nasıldı?

Taraftar yine muhteşem, ama Beşiktaş istediği futbolu bir türlü sahaya yansıtamadı, bunda Porto’nun mutlaka puan da etkili oyunu 

Beşiktaş üzerindeki bu sıkıntıyı bir türlü atamadı taaki 29. dakikada golü kalesinde görene kadar.

Golü yiyen Beşiktaş sanki biraz daha rahatladı. Üzerindeki baskıdan kurtulmuş gibiydi. Arka arkaya kaçan iki golden sonra ilk yarıda sahada hiç görünmeyen Talisca ile beraberliği buldu. İlk yarı karşılıklı atılan birer gol ile bitti.

Beraberliğin yettiğini nedeyse sağır sultan bile duydu, ancak bu maçın berabere bitmemesi lazımdı. Beşiktaş’ın bu maçı kesinlikle alması gerekiyordu..

İkinci yarı sahada bambaşka bir Beşiktaş vardı, seken Tosiç’in yerine Medel vardı.. İkinci yarı başlar başlamaz Beşiktaş’ın müthiş bir baskısı vardı. Öyle ki önce Babel ile ardında Quaresma kaçan goller maçı izleyen Recep Tayyip Erdoğan’ı bile koltuğunda zıplattı. 

Beşiktaş tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmanın heyecanı ile son dakikalarda bir hata yapmamak için çok dikkatli oynamaya çalıştı.. Ve bunda da başarılı oldu..

İkinci yarı kaleci Fabri’ye nedeyse top gelmedi. Hatta Porto belki de tarihinde ilk kez bir maçta korner kullanmadı.

Porto son dakikalarda beraberliğe razı bir oyun sergilemeye başladı. Beşiktaş kalesine duran toplar ile gol arasa da başarılı olamadı..

Son dakikalarda özellikle Şenol Güneş’in heyecanı görülmeye değerdi. Nerdeyse sahaya girip oyuncuları uyarmaya çalışacak gibiydi..

Sahanın en iyisi sanırım maçın hakemi İspanyol Antonio Mateu Lahoz ve yardımcılarıydı.

Şenol Güneş ve futbolcuları bir inanılmazı gerçekleştirdi. 11 puan ile lider olarak bir üst tura çıkmayı başardı. Beşiktaş, Almanya’ya  maça adeta turistik bir geziye gider gibi gidecek. Türkiye’de pek alışkın olmadığımız bir durum. Puan durumuna bakıyorum, Beşiktaş en üstte, Avrupa’nın çok önemli takımları onun altında..

Bu başarı yalnız Beşiktaş’ın başarısı değil, bence Türkiye’nin başarısı. Böyle bir gurupta hiç mağlup olmadan lider olmak hiç de kolay değil..

Bu yüzden ne kadar gururlansak azdır…