​GOMİS'İN VARSA GERİSİ KIRINTI VE AYRINTI!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Ligimize hızı aşırı gelen Galatasaray'ı frenlemek milli maç sonrasında gerçekleşti.

Ligimize hızı aşırı gelen Galatasaray’ı frenlemek milli maç sonrasında gerçekleşti. Atiker Konyaspor, Galatasaray’ın en golcü oyuncusu Gomis ve onu besleyen arkadaşlarını durdurmak için defans derinliğini orta sahaya kadar uzatmıştı. Kenarlardan gelebilecek sarı-kırmızılı futbolculara da tedbirler alan ev sahibi takıma karşı tek silahı uzaktan şutlar olan konuk Cimbomlular bunda da başarılı olamadı. İlk yarıdaki pozisyonlarını şöyle bir hatırladığımız da sadece Feghouli’nin kaleye gönderdiği toptu. Bunda da Galatasaraylı futbolcu biraz daha yukarıya topu atsa gol kazanması işten bile değildi.

Atiker Konyaspor’un hücum gücünü de Galatasaray defans oyuncuları biraz da orta sahadan yardımlar alarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Zaten az adamla hücum geliştiren ev sahibi ekibin hücumda kalabalıklaşması da fayda vermedi. Şapkasını ters giyip kenar mahalle güzelleri gibi sakız çiğneyen Mustafa Reşit Akçay sadece ağzının laf yapmadığını takımına taktik ve teknik varyasyonları da bellettiği gerçeğini bu karşılaşmada gösterdi.

Sahaya 11 yabancıyla çıktı denilen Galatasaray’ı bazıları milli takımla karşılaştırdı. Sahadaki 11 futbolcu da sarı-kırmızılı forma giydiğine göre bir yanlışlık yoktu. Ama daha ilk yarı bitmeden 11 yabancı uygulamasını Selçuk İnan deldi.  

Ve Gomis yine kalitesini gösterdi. İkinci yarıda Konyaspor’un üzerine yağmur bulutları gibi gelen Galatasaray’da ilk vuruşunda başarılı olamayan Gomis topu ikinci defa önünde bulduğunda soluyla fileleri havalandırdı. Bu topun gol oluşunda Gomis’in becerisi kadar topu ona havadan nokta atışı ile teslim eden Selçuk İnan’ın katkısı da büyüktü. Ayrıca Selçuk İnan ayağına aldığı her topu çok iyi kullandı. Etkili ve tehlikeli toplarla Konyaspor’un moral motivasyonunu bozdu.

Atiker Konyaspor’a en büyük katkı veren oyuncu Ömer Ali oldu. Diğerleri arasında biraz Fofana biraz da Milosevic çaba gösterdi. Galatasaray’da defansta Maicon ve Fernando diğer arkadaşlarından daha yapıcı ve güven verici idiler. Başta Mariano olmak üzere Galatasaray’ın daha önceleri etkili ve güçlü gördüğümüz oyuncuları Konya deplasmanında görevlerini yapmalarına rağmen vasatın üzerine çıkamadılar.

Galatasaray yeterli sayıda hücum pozisyonları üretememesine rağmen kalesinde de iyi ve kalabalık bir savunma yaparak rakibine pozisyon vermedi.

Ali Turan kendisine ters gelen ve bire bir pozisyonunda tek kaldığı Gomis’i ayağı ve biraz da eliyle durdurmak isteyince penaltıya sebep oldu. Gomis kendi ürettiği pozisyon sebebiyle penaltıyı kullandı. Kaleciyi kırıntı halde bırakarak maçın skorunu netleştirdi. Tudor, golcüsünü tribünde az sayıda da olsa taraftarına alkışlatmak için karşılaşmanın son bölümlerinde kenara alıp Eren Derdiyok’a şans tanıdı. Eren ise eski hücum özelliklerini kaybetmiş olacak ki, ayağına gelen az sayıda topu da geride olan arkadaşlarına pas olarak kullandı. Tek başına son dakikadaki üçüncü gol arayışında Eren için şanssızdı demek daha doğru olur.

Maçın son 10 dakikasında Galatasaray defansı adeta antrenman yaptı.

Her zaman ilk suçlu olarak görünen hakem triosu Atiker Konyaspor-Galatasaray maçında neredeyse kusursuz idiler. Ne yanların bayrakları yanlış kalktı. Ne de orta hakem Yankaya hatalı düdük çaldı. Hem Federasyonu hem de MHK’yı tebrik etmek görevimizdir.