Gökten balık yağdı

Gizem ŞENYURT 01 Eki 2017

Gizem ŞENYURT
Tüm Yazıları
Meksika'nın kuzey doğusunda yer alan Tampico şehri geçen hafta sıra dışı bir doğa olayına sahne oldu. Yetkililer, yağmurun gökten küçük balıkların yağmasına sebep olduğunu doğruladı. Sosyal medyada yer alan fotoğraf ve videoların sahte olduğu yorumları yapılırken bilim insanları bu durumun mümkün olduğunu açıkladı.

Meksika'nın kuzey doğusunda yer alan Tampico şehri geçen hafta sıra dışı bir doğa olayına sahne oldu. Yetkililer, yağmurun gökten küçük balıkların yağmasına sebep olduğunu doğruladı. Sosyal medyada yer alan fotoğraf ve videoların sahte olduğu yorumları yapılırken bilim insanları bu durumun mümkün olduğunu açıkladı.

Denizler ve büyük göllerde zaman zaman oluşan hortumlar rüzgarın şiddetlenmesiyle ağır nesneleri sudan çekip havaya taşıyabiliyor. Gökyüzünde rüzgarın yönüne göre taşınan nesneler, rüzgar şiddetini yitirince yerçekiminin etkisiyle düşüyor. 

Meksika

İşte Meksika'da da yaşanan olayda da bu durum meydana geldi. Daha önce de ABD'nin Kansas eyaletinde gökten inekler yağmıştı. Hatta Antik Yunan'da 3. yüzyıldan kalma kayıtlarda kurbağa yağmuru yaşandığı bile aktarılıyor. Meksika'da yaşanan da havada oluşan siklonlatın altlarında bulunan su kütlesinin içindeki balıkları taşıyarak şehrin üzerinde bırakması oldu. Geriye ilginç videolar kaldı. 

Renoir tablosu açık artırmadan önceki gün çalındı



En ünlü empresyonist (izlenimci) ressamlardan Pierre-August Renoir, aynı zamanda tabloları en çok çalınan ressamlardan olmasıyla da biliniyor. Son olarak geçen hafta Paris yakınlarında bir müzayedede satışa çıkacak bir Renoir tablosu, bir önce saklandığı odadan çalındı. Müzayededen önce Saint-Germain-en-Laye'de sergilenen tablo, önceki cumartesi müzayede evine getirilmişti.

Renoir

Tablonun tahmini değeri 25 bin ila 30 bin avro olarak hesaplanıyordu. Çalınan tablo Portrait d'une Jeune Fille Blonde olarak isimlenen "Genç Sarışın Kız Portesi" idi. 14 cm × 12.2 cm ebatlarındaki küçük eserin sağ üst köşesinde sanatçının baş harfleri olan AR yer alıyordu. Polis, güvenlik kamerasından alınan görüntülerden hırsız ya da hırsızlara ulaşmayı umuyor.

Prens Harry ve Küçük Hırsız



İngiltere Prensi Harry, himayesindeki etkinliklerden biri olan Invictus Oyunları'nı izlemek üzere geçen hafta Kanada'nın Toronto şehrine gitti. Evleneceklerine kesin gözüyle bakılan kız arkadaşı ünlü oyuncu Meghan Markle ile de ilk kez resmi bir etkinlikte birlikte görüntülendiler. Invictus Oyunları, savaşta sakatlanan gazilerin yarıştığı bireysel ve takım sporlarına sahne oluyor.

Prens Harry 1

Kendisi de uzun yıllar İngiltere Ordusu'nda görev yapan hatta birkaç sefer Afganistan'a giden Prens Harry, Invictus'u destekleyerek akıl sağlığı ve savaş gazilerine verdiği değeri bir kez daha gösterdi. Hala oyunlar için Toronto'da olan Harry, yarışmalardan birini tribünlerden seyrederken zaten her zaman üzerinde olan dikkatli gözler, komik bir anı yakaladı. Tribünde elinde patlamış mısır kutusuyla oturan Harry, solunda oturan kişiyle konuşurken sağında oturan 2 yaşındaki küçük kız çaktırmadan Prens'in mısırlarından yemeye başladı. 

Prince-Harry-Meghan-Markle-Invictus-Games-2017

İlk önce olayı fark etmeyen Harry, küçük kızı mısırlarından çalarken yakalayınca kendi elleriyle küçüğe ikramda bulundu. Annesi Lady Diana gibi çocukları çok seven, yeğenleri Prens George ve Prenses Charlotte ile de çok iyi anlaştığı bilinen Prens Harry'nin bu sempatik tavrı çok iyi bir baba olacağı yorumlarına neden oldu.